Masajul prenatal este menit sa inlature dureriile cauzate in aceasta perioada de luarea in greutate. Acest masaj este recomandat atat de medici cat si de terapeuti viitoarelor mamici ce vor sa se relaxeze intr-un mod prin care sa nu-l afecteze pe prunc.
Transformarile hormonale ce se petrec in corpul oricarei femei insarcinate duc la o stare de nervozitate si irascibilitate si de aceea membrii familiei sunt sfatuiti sa-i acorde viitoare mamici mai multa atentie decat de obicei.
Find un masaj terapeutic, masajul prenatal ajuta la imbunatatirea circulatiei sangvine, la indepartarea oboselii, la activarea functiei muschilor si la inalturarea presiunii psihice. Masajul prenatal este indicat chiar si de medici deaorece este un tip de masaj sanatos si relaxant. Studiile facute recent cu privire la beneficiile masajului prenatal ne arata faptul ca acesta ajuta la reducerea nivelului de hormoni ai stresului din organismul gravidelor, fapt ce duce catre o nastere mai usoara, fara complicatii si la aducerea pe lume a unui copil sanatos.
In aceasta perioada umflarea picioarelor si a mainilor sunt acele probleme pe care nici o femeie insarcinata nu poate sa le igonore pentru ca sunt greu de suportat iar pentru asta s-a inventat acest masaj prenatal. Masajul este numai bun pentru stimularea tesuturilor moi in vederea reducerii colectarii fluidelor in articulatii chiar si pentru evacuarea tesutului mort, facut de sistemul limfatic al corpului.
Pentru a fi sigura ca bebelusul tau nu sufera in nici un fel se recomanda ca in timpul masajului femeile insarcinate sa stea pe spate pe masa de masaj ca sa nu exercite presiune asupra uterului sau sa cauzeze o intindere de ligamente. Masajul prenatal poate fi efectuat intr-un interval de la 10 la 60 de minute, o singura data pe saptamana in al doilea trimestru de sarcina si de doua ori pe saptamana in al treilea trimestru de sarcina.
Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.