9 sfaturi de conducere pentru 9 luni de sarcina – Cand ar trebui ca femeile insarcinate sa se opreasca din condus?

testere-auto

testere-autoFixarea corecta a centurii de siguranta reduce riscul de vatamari grave cu mai multe de 50%. Trebuie ca abdomentul sa se afle la cel putin 25 de cm distanta de volan pentru a evita impactul direct in cazul unui accident.

Femeile cu o sarcina sanatoasa nu ar trebui sa-si faca griji cu privire la conducerea vehiculului atata timp cat urmeaza o serie de recomandari. De asemenea, autovehiculul pe care il conduceti trebuie sa se afle intr-o stare foarte buna de functionare si acest lucru il puteti verifica numai cu testere de diagnoza auto profesionale.

Centurile de siguranta ii pot provoca rani unei femei insarcinate? Exista obiectii medicale cu privire la conducerea autovehiculului? Unele femei insarcinate pot avea ingrijorari cu privire la conducerea unui autovehicul, in timp ce altele sunt complet confortabile pana la finalul termenului. Daca medicul nu sugereaza repaus sau nu ofera alte recomandari, este perfect sigur sa conduceti atat timp cat sunt respectate cateva recomandari.

  1. Purtati intotdeauna centura de siguranta

Purtarea centurii de siguranta este obligatorie pentru femeile insarcinate. Trebuie asezata cat mai jos pentru a mentine stabilitatea bazinului si pentru a evita presiune asupra fatului. Centura de umar in diagonala trebuie sa treaca peste abdomen, intre sani si trebuie sa sprijine coloana vertebrala.

  1. Reduceti la jumatate riscul de leziuni grave.

Jumatate din toate posibilele leziuni grave in caz de accident ar putea fi prevenite prin purtarea corecta a centurii de siguranta, conform ultimelor studii efectuate. Fara acest dispozitiv de siguranta, un impact direct cu volanul ar putea provoca rani grave, cum ar fi abruptul placentar sau ruperea uterului spun specialistii in domeniu.

  1. Pastrati abdomenul la aproximativ 25 cm distanta de volan, daca este posibil.

Scaunul dat mai in spate ajuta la prevenirea ranilor in caz de accident, daca partea inferiora a volanului intra in contact direct cu abdomenul femeii. Acest lucru nu este intotdeauna posibil, deoarece unele femei poarta copii mai mici decat altii, sau s-ar putea sa fie nevoie ca femeia sa fie nevoita sa fie mai aproape de pedale pentru a ajunge. Daca abdomenul tau este in partea de sus a volanului, este mai bine sa opriti conducerea vehiculului si sa lucrati de acasa, daca angajatorul dumnevoastra permite acest lucru.

  1. Activati intotdeauna airbag-ul

Expertii subliniaza ca este recomandabil sa activati ambele airbag-uri ale scaunelor din fata, activate. Chiar daca va aflati la volan sau pe scaunul pasagerului din fata.

  1. Confortabil si sigur luna dupa luna

Exista o diferenta uriasa intre conducereea in primul trimestru de sarcina si intre 4 si 9 luni. Din acest motiv, este important sa ajustati pozitia scaunului pe masura ce trec lunile, sa reglati spatarul cat mai vertical posibil si sa adoptati o pozitie corecta a scaunului.

  1. Purtati o banda pelviana complementara

Unele femei, mai ales daca sunt spre finalul termenului, aleg optional sa poarta o banda pelvina sub burta. Desi nu este obligatoriu, va poate face calatoria mult mai confortabila.

  1. Imbracaminte usoara, confortabila, incaltaminte plata si conducerea

relaxata

Ca in orice alta situatie normala, femeile insarcinate sunt sfatuite sa poarte incaltaminte plata si confortabila atunci cand conduc. De asemenea, este recomandat sa cresteti distanta pentru a evita orice manevre bruste sau surprize neplacute.

  1. Faceti opriri dese

In general este recomandat sa evitati efectuarea calatoriilor lungi. Foamea constanta si nevoie de a face pauza frecvente la toaleta sunt lucruri normale in randul femeilor insarcinate, de aceea este recomandat va opriti des si sa profitati pentru a va plimba si pentru a activa circulatia sanguina.

  1. Cand ar trebui sa ma opresc din condus?

Nu exista o interdictie clara in cazul unei sarcini sanatoase. Femeile insarcinate trebuie sa apeleze la “bunul simt” si sa nu mai conduca nu se mai simt confortabil la volan. Din acest motiv, femeile inceteaza sa mai conduca in ultima luna de sarcina.

         Concluzie

Regulile de mai sus trebuie aplicate pentru a va afla in siguranta atat dumnevoastra ca si faptul. Pe langa cele mentionate mai sus un lucru esential il reprezinta buna functionare a autoturismului dumnevoastra. De acest lucru puteti fii sigura numai daca utilizati testere de diagnoza auto profesionale pe care le puteti folosi fara a avea cunostinte in domeniu. Astfel de instrumente gasi chiar aici / www.testere-auto.ro. Aveti grija si nu lasati siguranta pe ultimul loc.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *