Cand e Ziua Indragostitilor in 2018?

Cand e Ziua Indragostitilor in 2018?

Desi nici n-am trecut in 2018 inca, se pare ca exista lume interesata de Ziua Indragostitilor in 2018 inca de pe acum, semn ca, probabil, vor sa-i pregateasca o surpriza persoanei iubite. Ei bine, raspunsul la aceasta intrebare e simplu, insa depinde de voi ce vreti sa alegeti. Daca mergeti pe sarbatoarea imprumutata, anume Valentine’s Day, aceasta va pica tot pe 14 februarie, ca in fiecare an de altfel, de data aceasta intr-o zi de miercuri. Va spun de pe acum ca o sa fie intr-o zi de sambata, numai buna de petrecut fara grija serviciului sau a scolii.

Daca alegeti insa sa sarbatoriti Dragobetele, in 2018 el va pica tot pe data de 24 Februarie, insa intr-o zi de sambata, in care, sper eu, sa nu aveti parte de 3 ceasuri rele. Aceasta sarbatoare nu mai are aceeasi importanta precum o avea odinioara, din pacate. Pe vremuri, mai ales in zonele rurale din nordul Moldovei, fetele si baietii tineri, neinsurati si nepromisi nimanui, obisnuiau sa se imbrace in straiele cele bune, sa mearga la slujba la biserica, dupa care sa mearga prin paduri cautand flori de primavara. Unul dintre izvoarele etnologice vorbeste despre un fel de descantec mitic, cu versuri precum “Floride fraga/Din luna lui Faur/La toatã lumea sa fiu dragã / Urâciunile sã le despar?i”. Daca stam sa ne gandim bine, practica aceasta era o combinatie intre credinta in misticim si crestinism, lucruri total diferite si opozante, insa unite prin panteonul de superstitii romanesc.

Nu pot sa nu amintesc un obicei de Dragobete: in gospodarii nu se permitea sacrificarea oricaror vietati, fie ele pasari sau animale, nici macar pentru hrana, caci predecesorii nostrii credeau ca asta avea sa atraga infertilitate asupra gospodariilor, ei fiind ferm convinsi ca in aceasta zi animalele isi aleg perechea.

 

 

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *