Amenajarea unui dormitor mic – Sfaturi pentru maximizarea unui spatiu mic

amenajare dormitor mic

Cautati idei de amenajare dormitor mic? Consultati articolul nostru despre cum sa maximizati un spatiu mic pentru relaxare.

Daca aveti nevoie de un makeover pentru dormitor, dar nu credeti ca aveti suficient spatiu pentru a amenaja cum va doriti, sunteti in locul potrivit. Avem cateva idei minunate despre amenajare dormitor mic, pentru a dovedi ca si spatiile mici pot fi elegante.

In timp ce ideile de design moderne si de lux va spun adesea ca trebuie sa aveti o zona cu scaune, un birou mic sau un pat king-size in dormitorul dumneavoastra, nu uitati ca functia principala a unui dormitor este de odihna si relaxare. Si nu este nevoie de prea mult pentru a crea un spatiu frumos, prielnic dupa o zi lunga.

De fapt, dormitorul dumneavoastra mic poate fi o cale spre un somn mai bun. Este recomandata mentinerea activitatilor stimulante in afara dormitorului. Distragerile precum televizorul, internetul si munca pot intrerupe obiceiurile de somn. Deci, cu cat sunt mai putine activitati in genul acesta, cu atat mai mult somn odihnitor pentru dumneavoastra.

Aici sunt cateva idei de amenajare dormitor mic si sfaturi pentru a va ajuta sa creati un spatiu personal, care poate fi mic in imagini, dar mare in stil.

Optati pentru culori calde si luminoase

amenajare dormitor mic - culori luminoaseCuloarea alba da senzatia de dilatare si este foarte practica pentru un dormitor mic. Pastrati spatiul in asa fel incat sa nu fie prea ocupat. Va faceti griji ca dormitorul ar arata prea simplu?

Pentru a feri spatiul mic de lipsa de personalitate, combinati straturile de alb cu elemente colorate, cum ar fi tablouri, paturi sau covoare in culori indraznete.

Amenajare dormitor mic – Adaugati un element de atractie

amenajare dormitor mic - element de atractieFiecare camera are nevoie de un punct central, un loc atragator care stabileste o ierarhie, astfel incat sa nu vedeti doar o amestecatura de mobilier. Cand vine vorba de mobila pentru dormitor, punctul focal este patul, pe care il puteti evidentia cu un aranjament de perne indraznete. Cand organizati spatii mici, ochiul dumneavoastra poate fi, de asemenea, atras spre fereastra.

Mai degraba decat sa lasati aceste doua elemente puternice sa concureze pentru atentie, puneti patul in fata ferestrei pentru a le imbina in mod coerent. Sau, “imbracati” un element – patul sau fereastra – in mod neutru, astfel incat sa se retraga, iar celalalt sa se poata desfasura in centrul atentiei.

Amenajare dormitor mic – Adaugati oglinzi

Oglinzile extind un dormitor mic, prin a creea iluzia unei incaperi mai mari. Pozitionarea unei oglinzi pentru a reflecta lumina unei ferestre este, de asemenea, o modalitate de a creste nivelul de lumina naturala din spatiul dumneavoastra.

Cea mai usoara cale de a incorpora o oglinda mare in dormitor? Gasiti o oglinda de lungime corporala si o sprijiniti pe perete. Nu au nevoie de gauri. Cu toate acestea, veti dori sa o prindeti cu un sticker de perete, pentru a evita orice accident.

Mai exista si o alta solutie. Se poate creea oricand ideea de spatiu. Oglinzile de dulapuri fac ca un dormitor mic sa para mai mare decat este de fapt.

Amenajare dormitor mic – Plasati patul in fata ferestrei

Intr-un dormitor mic, spatiul de perete este pretios si nu trebuie pierdut. Dupa cum am mentionat si mai devreme, fereastra si perdelele creeaza un punct focal care va permite sa creati o incapere mai luminoasa si aerisita.

Amenajare dormitor mic – Jucati-va cu tapetul

amenajare dormitor mic - tapet dormitorAdaugati un tapet de dormitor indraznet pe unul dintre pereti, cum ar fi cel din spatele patului.

Tapetul are o reputatie gresita, de a face camerele sa para mici si aglomerate, dar folosind stilul si tehnica potrivita, rezultatul este unul exact contrariu. Un tapet indraznet si luminos va poate ajuta sa construiti o camera in stil cocon, oferind si o tenta de lux.

Cand selectati tapetul, alegeti un model simplu, la scara larga, in locul unui model mic, aglomerat de detalii. Nu uitati sa creati un aspect uniform prin coordonarea asternutului cu tapetul frumos, nou.

Amenajare dormitor mic – Mergeti pe stilul minimalist

amenajare dormitor mic - minimalistAdaugati spatiu in dormitor prin a pastra doar elementele care va sunt cu adevarat utile. In centrul acestui spatiu este fara indoiala patul. Astfel, pastrati piese si accesorii pentru mobilier la un nivel minim. O amenajare de dormitor mic corecta se defineste prin functionalitate si estetica.

Chiar si mai bine, utilizati mobilier incorporat, modern, pentru depozitare suplimentara. Built-in-urile maximizeaza stocarea in timp ce pastreaza o aparenta extrem de minimala. Un bun built-in in jurul patului dumneavoastra creeaza un loc confortabil pentru odihna, adaugand mult spatiu de stocare.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *