Afla care sunt cele mai interesante atractii turistice din Roma

Afla care sunt cele mai interesante atractii turistice din Roma

Roma depaseste in mod clar toate capitalele europene prin frumusetea si prin monumentele arhitecturale deosebite. Orasul este asezat pe malul raului Tibru si a fost centrul Imperiului Roman.

Roma reprezinta o atractie turistica importanta fiind vizitata anual de foarte multe persoane. Daca vrei sa ai parte de o experienta unica si sa te incarci cu energie pozitiva atunci trebuie sa iti petreci cateva zile in aceasta capitala.

Principalele atractii turistice din Roma

Colosseum

Este locul cel mai incarcat cu istorie. Gandeste-te ca aici leii si gladiatorii se simteau ca la ei acasa. Colosseumul are 188 metri lungime si 156 metri latime. Acesta poate gazdui 55.000 de spectatori care aveau la dispozitie 88 de porti pentru a intra si a se bucura de spectacolele uimitoare. Cladirea are patru etaje dintre care ultimul etaj era rezervat femeilor si clasei inferioare. In cel mai jos nivel stateau cetatenii de seama ai Romei. Sub nivelul solului Colesseumul ascundea camere speciale si custi destinate animalelor care luptau in arena. Numarul total al animalelor ucise in timpul spectacolelor ajunsesera la 9.000.

Ostia Antica

Nu poti veni la Roma si sa nu iti delectezi privirea cu Ostia Antica. Acest loc este practic o bijuterie din punct de vedere turistic, cuprinde ramasitele fostului port roman. Este un loc fascinant care iti ofera o stare de liniste si care iti ramane intiparit in memorie.

Muzeele Vaticanului

Vaticanul este cea mai mica tara din lume, avand o dimensiune de 0.44 km patrati. Aici te vei bucura de Basilica San Pietro care este cea mai importanta biserica din lume. Aceasta a fost construita acum 500 de ani si ascunde numeroase altare si monumente istorice.

Columna lui Traian

A fost realizata intre anii 106-113 pentru a onora victoriile lui Traian in Dacia. Banda de peste 180 metri care inconjoara statuia are inserate scene din razboaiele geto-dacice.

Fontana di Trevi

Daca tot ai ajuns in Roma trebuie sa arunci un banut in Fontana di Trevi si sa iti pui o dorinta. In realitate legenda spune ca oricine arunca un banut in apa din aceasta fantana superba se va intoarce in Roma la un moment dat. Fantana este luminata din toate colturile, te poti bucura de ea atat pe timpul zilei cat si pe timpul noptii.

Bocca della Verita

Legenda care o inconjoara a facut aceasta atractie turistica celebra. Se spune ca oamenii care introduceau o mana in ea si spuneau o minciuna ramaneau infirmi.  Aceasta functiona inainte precum un detector de minciuni. Persoanele care erau suspectati de adulter erau adusi aici pentru a spune adevarul.

Piazza Navona si Pantheon

In Piazza Navona te vei putea bucura de cea mai frumoasa fantana arteziana. Te asigur ca privelistea te va impresiona si ca fantana iti va ramane intiparita in memorie fie ca mergi pe timpul zilei sau pe timpul noptii.

Pantheonul este templul zeitatilor din Roma Antica. Cupola este decupata in varf iar asta ii permite luminii sa patrunda in cladire. Aceasta a fost realizata acum mai bine de 1800 de ani.

Vino in Roma pentru a te bucura de cea mai frumoasa vacanta dar si de o incarcatura istorica pe masura.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *