Echipamente necesare pentru vacanta la ski

echipamente pentru ski

Fie ca urmeaza sa incercati pentru prima data schiatul ca sport, fie ca aveti o experienta in acest sens, este absolut necesar sa luati o decizie pertinenta in privinta echipamentului. Aveti la indemana posibilitatea de a-l inchiria sau de a achizitiona echipamentul si accesoriile necesare, in ambele cazuri fiind elementar sa solicitati consultanta unui specialist inainte de a face investitie.

Pornind de la premisa ca doriti achizitionarea echipamentului de ski, stabiliti-va prioritatile si evitati sa faceti investitii in anumite accesorii care nu va aduc beneficii de moment. De departe cele mai importante elemente ale echipamentului pentru ski sunt claparii, confortul si igiena fiind motivele pentru care este esential sa detineti propria dumneavoastra pereche.

Dincolo de importanta claparilor, aveti nevoie de o pereche de schiuri sau chiar de o placa, nu putini fiind cei care afirma ca, cel putin in cazul incepatorilor, placa este o optiune mai buna. Indiferent ce ati alege, mergeti intr-un magazin de specialitate si cereti opinia unui specialist, o solutie cel putin la fel de eficienta fiind inchirierea simultana a mai multor tipuri de schiuri si testarea lor in conditii optime de schiat.

Important: In cazul achizitionarii echipamentului de ski, se recomanda sa faceti asta doar daca obisnuiti sa va dedicati cel putin zece zile in fiecare an acestui tip de activitate sporita, in caz contrar fiind mult mai economic sa apelati la inchirierea componentelor de baza, cele ale caror preturi din magazine sunt piperate.

Sunt incepator, aleg placa de snowboard sau schiurile?

Cunoscatorii v-ar sfatui sa incepeti prin a exersa alaturi de placa de snowboard insa nu este o regula batuta in cuie, la fel de bine puteti urma cursurile de incepator oferite de un antrenor personal care va poate impartasi din experienta sa de schior profesionist.
placa snowboard

Daca v-ati orientat atentia catre schiuri, alegeti o pereche a carei lungime este una mai redusa, pentru incepatori recomandandu-se o dimensiune pana in zona barbiei.

skiuri
Schiurile de aceasta dimensiune sunt mult mai usor de manevrat, va ofera o stabilitate suplimentara si va ajuta sa virati cu usurinta chiar si in zonele instabile ale partiei.

Alegerea claparilor sau a bocancilor de snowboard

Factorul exponential in alegerea claparilor este dimensiunea si forma acestora, drept dovada ca nu ar trebui sa intrati in posesia unei perechi decat dupa ce ati probat produsele mai multor branduri.

clapari
Nu ezitati sa solicitati avizul vanzatorilor din magazine, ei va pot oferi marimile dorite, in concordanta cu numerele utilizate de fabricanti.

Probarea se face cu o singura pereche de sosete, asta pentru ca specialistii ne recomanda ca utilizarea lor pe partie sa se faca in aceleasi conditii.

Cum probam claparii?

Daca in cazul pozitiei normale, este recomandat ca varful degetelor sa atinga zona superioara a claparului, testul suprem fiind reprezentat de sprijinirea pe piciorul in cauza si fortarea cu tibia a limbii, in acel moment fiind indicat ca zona superioara a claparului sa nu mai poata fi atinsa de varful degetelor noastre.

Important: Sunteti incepator? Tineti cont de indicatorul de flexibilitate, incepatorii necesitand clapari sau bocanci cu o valoarea a flex index-ului cuprinsa intre 50 si 65 de unitati.

Betele de schi si echipamentele de protectie

Nefiind vorba despre profesionisti, incepatorilor le este permis sa-si achizitioneze absolut orice tip de bete de ski, esential fiind ca dimensiunea acestora sa fie cea corecta. Cum alegem dimensiunea betelor? Asezati-le in pozitie verticala, cu varful pe zona frontala a schiurilor, si sprijiniti-va cu antebratele pe capete, dimensiunea ideala fiind cea in care antebratele ajung in pozitie paralela cu schiurile.

bete ski
In ceea ce priveste echipamentele de protectie, evitati sa le considerati ca elemente de incarcatura, care va pot face sa aratati penibil in public. Sa nu uitam ca rolul lor este de a va asigura siguranta pe partie, casca de protectie, ochelarii de protectie si suportul pentru coloana fiind obligatorii. Daca va indreptati atentia catre placa de snowboard, adaugati si un set de genunchiere sau chiar manusile special concepute pentru a va oferi un plus de flexibilitate si-n acelasi timp o protectie sporita in zona incheieturilor.

Accesorii pentru schi

Ochelari de schi sau ochelari de soare – In cazul experimentatilor, persoane care obisnuiesc sa petreaca o zi agreabila pe partie, ochelarii de soare sunt mult mai comozi si se pot dovedi accesorii de calitate pentru zilele insorite.

ochelari skiDaca diferentele de luminozitate de pe partie nu sunt la fel de evidente, ba chiar zilele sunt instabile din punct de vedere climateric, se recomanda ochelarii de schi.

Produsele de ingrijire personala

Nu, nu ne referim la cremele specifice sezonului de vara ci ne raportam la acele elemente care va ajuta sa va pastrati aspectul fizic. In lunile primaveratice, se recomanda utilizarea unor creme care ofera protectie solara, in timp ce, in perioadele ceva mai reci, este esential sa utilizati o solutie pentru protejarea buzelor.

Salvează

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *