Drumul Trolilor, unul dintre cele mai spectaculoase din Europa

Drumul Trolilor

Una dintre cele mai spectaculoase destinatii de vacanta din lume se afla in nordul Europei. Este vorba despre Drumul Trolilor (cunoscut si sub numele de Trollstigen, in limba originala, sau Trolls Path), aflat pe coasta vestica a Norvegiei, in comuna Rauma. Desi periculos datorita numeroasele serpentine, Drumul Trolilor reprezinta o atractie turistica deosebita datorita unicitatii sale. Daca intentionati sa plecati in vizitarea acestui loc sau a oricarui altul, nu ezitati sa folositi aplicatia noastra: calculator distante rutiere disponibila pe site, care va indica intocmai drumul pe care il aveti de parcurs, precum si care sunt conditiile din trafic in timp real pentru a putea alege cele mai avantajoase rute auto pentru traseul dumneavoastra.

Drumul Trolilor este un drum foarte ingust, inconjurat de Muntii Romsdal. Are o lungime de 55 kilometri si este format din 11 curbe în ac de par si zeci de serpentine. Acesta reprezinta drumul de legatura dintre Andalsnes si Valldal si se afla in top 10 cele mai periculoase drumuri din lume datorita curbelor deosebit de abrupte.

Nu doar drumul periculos atrage turistii pe Drumul Trolilor. Peisajul din jur este exceptional: cascadele, muntii, lacurile inghetate, fauna deosebita ofera unicitate acestui loc. De jos, de la poalele muntilor, se poate observa cascada Stigfossen. Aflata pe la jumatatea Drumului Trolilor, aceasta atrage atentia prin inaltime, debit, zgomot. In partea vestica a Vaii Romsdalen puteti admira varfurile numite foarte sugestiv: Arhiepiscopul, Regele si Regina.

Drumul Trolilor este accesibil doar in perioada mai-octombrie, fiind inchis pe timpul iernii.

Construirea acestui drum a inceput in 1928 si s-a incheiat 8 ani mai tarziu. Inaugurarea sa a fost facuta de regele Haakon al VII-lea pe 31 iulie 1936. Între 2005 si 2012, s-au efectuat lucrari de imbunatatire a traseului, deoarece aveau loc foarte des avalanse de roci care puneau in pericol siguranta turistilor. De multe ori drumul chiar a fost inchis din cauza acestor avalanse.

Exista si o legenda care circula asupra acestei sosele: padurile dese din zona ar adaposti troli, dar acestia apar doar noaptea pentru ca lumina i-ar transforma in stane de piatra. Pe Drumul Trolilor exista chiar si semne de circulatie care avertizeaza asupra trolilor.

Daca ajungeti in acest loc, o sa doriti cu siguranta sa faceti si poze. Pentru a gasi o parcare, trebuie sa urcati pana pe platoul Stigerora, acolo unde gasiti si magazine cu suveniruri, un restaurant, terase.

Salvează

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *