Viena – capitala care te va fermeca de la prima vedere

Viena este un oras care te va incanta inca de la prima vedere. Acest oras atrage localnici constant. Palatele ca din povesti, cladirile vechi dar foarte bine pastrate, parcurile, restaurantele fabuloase, cafenele, baruri sau vinarii.

Viena este un oras care are foarte multe de oferit. O vacanta in Viena va fi o experienta minunata. Poti vedea orasul de sus din turnul Catedralei Sf Stefan sau din turnul observator Donnauturn inalt de 252 de metri.

Mai poti explora muzeul imparatesei Sisi in palatul Schonbrunn. Dupa care te poti relaxa intr-o cafenea de pe malul Dunarii.

Poti strabate partea centrala a Vienei pe jos au cu faimosul tramvai Ring Tram.

Palatul Schonbrunn – locul in care a trait imparateasa Sisi.

Palatul Schonbrunn  a fost resedinta de vara a Habsburgilor. Acesta uimeste de fiecare data prin incaperile frumoase si prin gradina superba pe care o are. Acesta este una dintre cele mai frumoase constructii baroce din Europa.  Datorita superbitatii sale palatul faca parte din Patrimoniu Mondial UNESCO.

La Belvedere vei gasi operele celor mai faimosi pictori austrieci.

Belvedere este un palat barco care adposteste una dintre cele mai valoroase colectii de arta din Austria. Aici vei putea vedea opera importante semnate de Gustav Klimt, Egon Schiele si Oskar Kokoschka.

Emblema Vienei este Domul Sf Stefan

Aceasta catedrala dateaza inca de la inceputul secolului al XVII lea si masoara 107.2 metri in lungime si 34.2 metri in latime. Aceasta catedrala are in total 13 clopote Daca vrei sa urci in turn trebuie sa stii ca sunt 343 de trepte dar te asigur ca privelistea este una minunata. Acoperisul Domului este decorat cu tigle colorate care intruchipeaza stemele orasului Viena si cele ale Austriei dar si vulturul imperial cu doua capete.

Casa Hundertwasser din Viena

Aceasta a fost proiectata de Friedensreich Hundertwasser si atrage vizitatori din intreaga lume. Cladirea are un stil unic si este deosebita prin fatada ornamentata intr-o multitudine de culori. Aceasta are peste 200 de copaci si de tufe pe balcoane si terase. Casa Hundertwasser este o oaza verde in mijlocul orasului. Cu toate astea cladirea poate fi admirata doar din exterior deoarece este locuita. Daca totusi iti doresti sa stai acolo cateva minute poti ramane la cafeneaua de la parter “ Kunst und Café”.

Totodata mai poti vizita si Hundertwasser Village care este un centru comercial si care se afla vis a vis. Acesta a fost amenajat in perioada 1990 – 1991 dintr-un vechi atelier de pneuri. Alte cladiri proiectate de Hundertwasser mai sunt Casa Artelor din Viena caee se afla la cateva minute de mers pe jos de la Casa Hundertwasser.

Viena este o ocazie unica pe care nu trebuie sa o ratezi. Este o destinatie de vis indiferent de perioada pe care o alegi.

Viena este o destinatie frumoasa in care poti petrece timp de calitate alaturi de cei dragi. Este o capitala recunoscuta prin frumusetea si prin istoria pe care o are. Este o destinatie perfecta atat pentru tineri cat si pentru persoanele mai in varsta.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *