Lista cu cele mai importante rechizite scolare pentru copilul tau

rechizite scolare

Fiecare copil care merge la scoala are nevoie de numeroase rechizite pe care trebuie sa le foloseasca aproape zilnic. Parintii cauta cele mai bune rechizite scolare pentru copiii lor, astfel incat acestia sa se bucure de avantajele oferite de produse calitative. Dar cum se aleg cele mai utile rechizite? La aceasta intrebare doar expertii pot sa raspunda! Specialistii de la babyprecious.ro explica modul optim in care ar trebui sa fie alese rechizitele scolare si care sunt cele mai importante aspecte de care parintii ar trebui sa tina cont.

Rechizite scolare pentru scris

Pentru ca scrisul sa fie mai usor, este important ca rechizitele pentru scris sa fie de calitate. Un caiet cu foile prea subtiri sau realizat din hartie de slaba calitate va afecta scrisul. Caietele cu foi subtiri lasa cerneala sa treaca, in timp ce hartia de calitate indoielnica se descompune ramanand pe penita stiloului si ingreunand scrisul. Acelasi lucru se intampla si cu pixurile si stilourile. Un instrument de scris care lasa urme, zgarie sau abia se vede, va incurca foarte multe scolarul.

Fiecare scolar trebuie sa scrie si pentru asta are nevoie de:

 • caiete;
 • stilou;
 • pixuri;
 • creioane;
 • cerneala sau rezerve cu cerneala;
 • gume de sters;
 • corector;
 • carioci;

Rechizite scolare pentru colorat, desenat si pictat

Copiii adora sa picteze si sa coloreze atunci cand au instrumentele potrivite. Cand acestea au o calitate foarte buna, fiecare parinte va descoperi un mic artist in copilul sau.

Cele mai comune rechizite scolare pentru pictura si desen sunt:

 • pensule;
 • acuarele;
 • creioane colorate;
 • bloc de desen;
 • vas de apa pentru pensule;
 • paleta pentru amestecarea culorilor;

In cele mai multe cazuri, acuarelele sunt inlocuite cu vopseaua acrilica la tub sau chiar cu vopselele in ulei, insa calitatea este cea care face diferenta. De asemenea, fiecare parinte ar trebui sa retina faptul ca vopseaua in ulei necesita un suport special si nu este recomandata pentru utilizarea pe hartie, deoarece fie va trece prin hartie, fie se va usca si va incepe sa se crape. Pentru hartie sunt potrivite acuarelele si acrilul.

Este de asemenea foarte important ca blocul de desen sa aiba hartie foarte buna. In cazul in care hartia este folosita in combinatie cu acuarele, tehnica este una specifica utilizarii unei mari cantitati de apa. Avand in vedere acest aspect, hartia trebuie sa absoarba cantitatea de apa potrivita, fara sa se deformeze sau sa se strice complet in contact cu pensula.

Acestea sunt rechizitele de baza de care are nevoie un copil, alaturi de rigle si truse de instrumente specifice. Pe langa toate acestea, este nevoie si de carti pentru copii potrivite varstei lor. Cartile cu povesti si lecturi recomandate vor stimula copilul sa citeasca si sa isi dezvolte imaginatia, motiv pentru care trebuie alese corect de parinti. Este posibil ca un roman vast sa fie prea mult pentru un scolar, insa o carte de dimensiuni moderate, cu o coperta care sa il atraga si imagini interesante in interior, ii va capta cu siguranta atentia.

Parintii sunt cei care aleg rechizitele pentru copiii lor, motiv pentru care sfatul final este ca atentia sa fie indreptata spre rechizite si produse de foarte buna calitate, care sa reziste cat mai mult timp.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *