Muzee de moda pe care trebuie sa le vizitezi

 

Muzeele sunt locuri inedite care au rolul de a te incanta si de a-ti oferi experiente cu totul unice. Daca iti planifici o vacanta in urmatoarele saptamani pune pe lista ta si cateva muzee pe care trebuie sa le vizitezi. Esti pregatita sa descoperi care sunt cele mai frumoase muzee de moda?

The Palais Galliera – Paris

Acest muzeu este considerat a fi un adevarat reper al modei. Palatul Galliera din Paris gazduieste expozitii impresionante de la an la an. Acesta a devenit cel mai important muzeu de moda atat din Paris cat si din lumea intreaga in anul 1977. Acest muzeu si-a deschis din nou portile in anul 2019 si are o expozitie permanenta dedicata lui Coco Chanel “ The Gabrielle Chanel Rooms” . Acest muzeu se axeaza pe impartasirea istoriei modei publicului.

The Museum of Decorative Arts – Paris

In  cadrul Muzeului Artelor Decorative din Paris vei gasi cele mai multe piese vestimentare de la designeri renumiti precum Paul Poiret, Madeleine Vionnet, Elsa Schiaparelli , Cristobal Balenciaga si Christian Lacroix. In cadrul acestui muzeu s-au mai regasit si expozitiile designerilor Dries van Noten si Christian Dior.

The Metropolitan Museum of Modern Art – New York

Aici vei gasi cele mai grandioase piese de arta din toate colutirle lumii. The Metropolitan Museum of Modern Art contine statui, picturi , colectii de arta dar si o expozitie de moda deschisa in cadrul galei la The MET Costume Instituite.

The Victoria & Albert Museum – Londra

Acesta este unul dintre cele mai mari muzee din Europa. Este specializat in prezentarea artelor decorative, a bijuteriilor, hainelor, tapiteriilor, obiectelor de mobilier si vaselor din sticla.

The Gucci Garden – Florenta

Alessandro Michele a inaugurat Gucci Garden in ianuarie 2018 chiar in inima Palazzo della Mercanzia , in Florenta.  Acest muzeu are ca scop incoronarea casei de moda Massimo Bottura.

The Museum of lace and Fashion – Calais

Mai multi designeri si-au expus creatiile din dantela in acest muzeu printre care ii putem enumera pe Chanel, Dior, Valentino sau Jean Paul Gaultier. Tot aici mai poti vedea si o retrospectiva stilistica a designerului Hubert de Givenchy.

The MoMu – Antwerp

Muzeul MoMu a fost fondat in anul 2002 si gazduieste aproximativ 30.000 de piese ale mai marilor designeri printre care putem enumera Margiela sau Dries van Noten. Colectiilor lor au impresionat de fiecare data vizitatorii.

The Christian Dior Museum – Granville

Muzeul Christian Dior este dedicat mareului creator de moda dar si a maiestriei cu care acesta si-a realizat colectiile. Casa situata in regiunea Normandia de Jos a devenit muzeu la finalul anului 1990. Muzeul este decorat in culori vii dar si in gri care a fost de fiecare data o sursa de inspiratie pentru designer.

The Yves Saint Laurent Museum – Paris

Muzeul Yves Saint Laurent din Paris reda eleganta cu care designerul ne-a obisnuit de-a lungul timpului. Pe langa operele de arta ale designerului aici vei mai gasi si istoria casei de moda Yves Saint Laurent. Te asigur ca vei ramane impresionanta de eleganta si rafinamentul tuturor colectiilor.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *