Top 3 atractii turistice in Bucuresti

Top 3 atractii turistice in Bucuresti
Rate this post

Bucurestiul, desi blamat de unii pe motiv ca ar fi una dintre cele mai urate capitale Europene, este un oras cu un numar mare de atractii turistice. Partea interesanta e faptul ca, in ciuda renumelui nu tocmai bun – pe alocuri, Bucurestiul este un oras destul de vizitat, atat de turistii veniti sa afle mai multe despre Romania, cat si de cei veniti cu afaceri.s

In ceea ce priveste locurile de cazare din Bucuresti, oferta este relativ bogata, fiind atat unitati destinate doar celor care tranziteaza acest oras sau au nevoie de doar cateva ore de odihna, dar si de hoteluri de 5 stele, destinate oamenilor de afaceri, demnitarilor sau celor care pur si simplu vor cateva zile de liniste intr-o locatie de lux. Culmea, exista momente in care mai toate unitatile de cazare din Bucuresti sunt ocupate in proportie de 85-90%, dovada in acest sens stand faptul ca in zilele de dinaintea finalei Europa League, cu greu se mai puteau gasi spatii libere. In aceasta situatie, doar cei care au fost interesati din timp de cazare Bucuresti, au beneficiat de preturi bune, asta in conditiile in care in ziua meciului, preturile erau si de 3 ori mai mari fata de perioadele fara evenimente.

Revenind la subiectul din titlu, un top 3 atractii turistice din Bucuresti ar suna cam asa:

1. Casa Presei Libere. Pe vremea regimului comunist, Casa Presei Libere se numea Casa Scanteii, iar timpul ei de constructie a durat circa 25 de ani. Dupa caderea cuplului Ceausescu de la conducerea Romaniei, Casa Scanteii si-a schimbat denumirea si a inceput sa adaposteasca redactiile primelor cotidiene libere. Cu o inaltime de 96 de metri, cladirea este una dintre cele mai impunatoare din Bucuresti, mai ales ca se intinde si pe o suprafata de 72800 de metri patrati.

2. Casa Poporului. Bucurestiul adaposteste a doua cea mai mare cladire din lume, dupa sediul Pentagon-ului, iar numele ei este Casa Poporului – cunoscuta si sub numele de Palatul Parlamentului. Volumul acestei cladiri se ridica la peste 2,500,000 de metri cubi, intindu-se peste o suprafata ce depaseste 330,000 de metri patrati. Desi constructia cladirii a inceput in 1984, ea nu a fost terminata nici macar acum, nefind finalizata decat in proportie de 95%. Cladirea este dotata cu un buncar antiatomic si are propria sursa de apa. Marea majoritate a ei – peste 1000 de camere – poate fi vizitata, insa doar cu indrumare supervizata de catre personal specializat.

Vezi si:  8 destinatii inedite din Romania

3. Muzeul Taranului Roman. Este cel mai celebru muzeu al Romaniei. Cuprinde peste 90,000 de exponente distincte, corespondente ale mediului rural din diferite perioade. Majoritatea lor sunt expuse in functie de zona, astfel ca turistii si tot cei ce ii calca pragul, isi pot face o idee despre ce a insemnat civilizatia in Romania, de-alungul timpului. Periodic, la Muzeul Taranului Roman, se organizeaza festivaluri de muzica populara si serbari campenesti, la care participa diferiti cantareti si ansambluri folclorice din toata tara.

 

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *