Mamoplastia de reductie sau operatia de micsorare de sani

Mamoplastia de reductie sau operatia de micsorare de sani
Rate this post

In timp ce peste 50% dintre femei isi doresc sani mai mari, 8 din 10 femei posesoare a unui piept…voluminos, spun ca si-ar dori ca sanii sa le fie mai mici, in mare parte datorita faptului ca ei tind sa se lase dupa o vreme si chiar sa creeze probleme de spate in timp.
Din fericire, exista un anumit tip de operatie de ridicare sani, special pentru toate cele care vor sa scape de greutatea prea mare sanilor. Operatia se numeste mamoplastie de reductie, este foarte simpla si nu dureaza decat maxim doua ore.

Inainte de a trece mai departe, trebuie ca toate femeile sa inteleaga un lucru: desi este simpla, mamoplastia de reductie prezinta cateva riscuri, cel mai grav dintre ele fiind pierderea posibilitatii de a alapta. Desigur, sansele ca acest lucru sa se intample sunt de doar 20% – adica 2 din 10 cazuri, tocmai de aceea marea majoritate a femeilor aleg sa faca aceasta operatie de abia dupa ce nasc si trec peste perioada de alaptare a copiilor. In ceea ce priveste celelalte riscuri – cicatrici si complicatii datorate anesteziei – sanele ca ele sa apara sunt de sub 1%, asta deoarece gradul de specializare al medicilor din Romania a crescut foarte mult in ultimul timp. Mai mult, inainte de a primi licente pentru a putea face astfel de operatii, competentele lor sunt analizate la maxim de comisii de specialisti, astfel incat nu se poate pune problema de chirurgi incompetenti in acest domeniu.

Totusi, pentru a evita orice fel de riscuri, inainte de a programa efectiv operatia, celor ce au nevoie de o mamoplastie de reducere le sunt solicitate o serie de analize:

  • analizele uzuale de laboror;
  • radiografie pulmonara;
  • EKG si mamografie;

Asa cum am mentionat mai sus, operatia nu dureaza foarte mult si nici nu este complicata – in cazul in care rezultatele analizelor medicale sunt ok – astfel ca dupa operatie, femeile mai stau in spital doar maxim 1 sau 2 zile. In acest timp, ele vor purta un bandaj menit sa previna aparitia oricaror infectii, insa el poate fi inlaturat la o saptamana dupa.

In ceea ce priveste cicatricile post-operatie, ele dispar de regula in maxim 30 de zile. De altfel, statisticile arata ca in 9 din 10 operatii estetice de micsorare sani, ele dispar cu totul in doar 21 de zile.

 

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *