Termoizolatiile, necesare sau nu?

Termoizolatiile, necesare sau nu?
Rate this post

Termoizolatiile sunt folosite pentru a micsora pierderile de caldura din case si cladiri, pentru a face economii la facturile de incalzire, dar si pentru a imbunatati confortul termic. Cateva dintre materialele izolatoare sunt celuloza, vata de sticla, polistiren, verticulita, etc.
O termoizolatie bine facuta va conserva practic caldura in interiorul cladirii si va face astfel incat temperatura de afara sa nu afecteze prea mult temperatura din interiorul cladirilor, asta in timp ce termoizolatiile de proasta calitate nu ajuta catusi de putin la mentinerea energiei si nici la scaderea facturilor pentru incalzire.

Protectii pe dinafara, cat si pe dinauntru

Pentru conservarea cat mai eficienta a energiei, inginerii recomanda ca termoizolarea sa fie facuta atat pe dinauntru, cat si pe dinafara. Sunt suficient destul de multe solutii accesibile din punct de vedere al pretului, astfel ca investitia intr-o astfel de operatiune nu numai ca e justificata, ci e si recuperabila.

Protectia incepe de la acoperis

Daca in cazul apartamentelor, termoizolarea se face doar pe laterale (in cazul in care apartamentul este pozitionat intre etaje), la case prima sectiune care trebuie protejata e acoperisul. Statisticile arata ca peste 40% din caldura se pierde prin tavan, lucru care automat duce la un consum mai mare de agent de incalzire. Acelasi lucru se aplica si apartamentelor de la ultimul etaj, insa doar in situatiile in care blocurile nu au acoperis.

De asemenea, trebuie neaparat mentionat faptul ca inainte de a incepe termoizolatia casei, propietarii trebuie sa se asigure ca peretii casei/apartamentului nu sunt umezi. Cu un dezumidificator, problema umezelii se poate rezolva foarte usor, aceasta fiind una dintre operatiunile esentiale pentru reusita izolarii termice a locuintei.

Costurile pentru conservarea energiei variaza de la casa la casa, in functie de dorintele si de bugetul clientilor, de posibilitati, dar si de modul de constructie al casei. De asemenea, in cazurile in care proiectele sunt din categoria celor speciale, s-ar putea ca pretul sa creasca, insa numai in functie de complexitatea proiectului.

 

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *