Telegondola din Piatra Neamt – preturi si experienta

Telegondola din Piatra Neamt – preturi si experienta
Rate this post

Fie ca veniti dinspre Targul Neamt, Bacau, Roman sau Bicaz, municipiul Piatra Neamt reprezinta un punct de atractie turistica pentru orice vizitator. Situat pe valea Bistritei, strajuit de colinele pitoresti Cozla, Batca Doamnei, Cernegura, Carloman si Pietricica, municipiul Piatra Neamt, totodata si capitala istorica a unui tinut romanesc din vremea lui Stefan cel Mare, este recunoscut drept ” perla” a Moldovei prin numeroasele asezaminte predominant religiose inaltate de-a lungul a doua milenii.

Odata ajunsi in Piatra Neamt, privind spre nord, putem zari dealul Cozla, cu binecunoscuta partie de schi ce-i poarta numele. Cu un traseu de 1915 m, deservit de telegondola ce face legatura intre gara si cota Trei Coline, beneficiind de iluminare nocturna, partia Cozla cat si imprejurimile municipiului Piatra Neamt pot fi admirate in toata splendoarea de la inaltimea de 63 de m fata de sol. Calatoria ce are durata de 6 minute, incepe cu un urcus lin pe deasupra Bisericii ”Pogorarea Duhului Sfant” pentru ca apoi sa ne incante privirea cu o vedere panoramica ce include barajul de pe Valea Bistritei cat si lacul de acumulare Batca Doamnei pe ale carui maluri se mai pot intrezari zidurile stravechi ale cetatii Petrodava. In zilele in care norii nu incetoseaza zarea, se mai poate admira spre apus, in departari, masivul Ceahlau ce se inalta semet in toata splendoarea lui. Si cum calatoria din vazduh nu mai conteneste sa ne incante vazul, muntele Pietricica si mai apoi, situate in centrul complexului medieval Curtea Domneasca, putem contura turla Bisericii Sf. Ioan Botezatorul si acoperisul Turnului lui Stefan cel Mare, devenit simbolul asezamantului de pe Valea Bistritei. Inainte ca telegondola sa se apropie de finalul calatoriei, lasand in urma asezaminte de cult si monumente istorice, varful Muntelui Cozla ne primeste asemeni unei gazde primitoare, cu bratele deschise, sa-i trecem pragul. Ajunsi in Poiana Trei Coline, putem lua telescaunul spre partia de schi, unde amatorii sporturilor albe beneficiaza din decambrie si pana in martie, de zapada naturala dar si artificiala.
Din 2008 cand municipalitatea a finalizat proiectul, plimbarea cu telegondola a devenit una dintre atractiile turistice ale acestei zone.

Inchei acest articol cu niste informatii mai seci, dar de un real ajutor, mai ales pentru cei care cauta preturile calatoriilor cu telegondola peste orasul Piatra Neamt.

Program functionare

Luni* : 11:30 – 21:00
Marti – Joi : 10:00 – 21:00
Vineri – Duminica : 09:30 – 24:00
* In prima zi de luni de la inceputul unei luni calendaristice, circulatia publica este oprita, intrucat se executa lucrari de revizsie si mentennanta;

Pret urcare si coborare: 16 RON
Pret urcare sau coborare: 8 RON

Reduceri de preturi:

  • 10 lei urcare si coborare pentru grupuri de cel putin 20 persoane;
  • 10 lei urcare si coborare pentru copii sub 14 ani;
  • 5 lei urcare sau coborare pentru copii sub 14 ani;
  • 7 RON pentru grupuri copii peste 20 persoane;

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *