- Daca la masa veti servi mai multe bauturi veti aseza cate un pahar pentru fiecare bautura.
- Paharele mari le veti aseza pentru apa plata sau minerala.
- Paharele mijlocii vor folosi pentru servirea vinurilor albe.
- Paharele putin mai mici sunt folosite pentru vinurile rosii.
- Paharele cu picior vor folosi pentru vinul desert.
- In cupe se va servi sampania.
- Paharele bombate vor folosi la servirea coniacului si se va turna bautura pe fund doar de doua degete.
- Lichiorul va fi servit in paharele mici.
- Trebuie stiut ca bauturile se vor turna numai atunci cand paharul este gol si numai prin dreapta.
- Daca organizati o masa festiva este de bun gust impachetarea a sticlelor cu bauturi.
- Inainte de masa, puteti servi un aperitiv in pahare cu cuburi de gheata si lamaie.
- Pentru antreuri se vor servi vinuri albe, usoare.
- Pestele prajit sau gatit se serveste cu un vin alb usor, sec.
- Pentru felurile de mancare bazate pe legume, ciuperci cele mai indicate sunt vinurile albe ceva mai dulci sau vinurile rosii, usoare.
- Pentru felurile preparate din carne puteti servi vinuri rosii, seci iar pentru carnea rosie, pentru vanat sunt recomandate vinurile rosii sau negre.
- Branzeturile sunt servite cu vinuri dulci albe iar cafeluta o puteti servi alaturi de un coniac sau un lichior delicios.
Pe langa alegerea vinurilor este foarte important de stiut si temperaturile de servire:
- Vinurile albe si seci se vor servi reci la 6-12 grade
- Vinurile dulci se vor servi reci la 4-5 grade
- Sampania se va servi foarte rece 2-3grade
- Tot foate reci se vor servi spriturile.
- Vinurile rosii usoare vor fi servite la temperature camerei cca20grade iar cele rosii tari la temperature mai reci 16grade.
Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.
