Sfaturi pentru servirea bauturilor

servirea bauturilor
Sfaturi pentru servirea bauturilor
4.8 (95%) 4 votes

    • Daca la masa veti servi mai multe bauturi veti aseza cate un pahar pentru fiecare bautura.
    • Paharele mari le veti aseza pentru apa plata sau minerala.
    • Paharele mijlocii vor folosi pentru servirea vinurilor albe.
    • Paharele putin mai mici sunt folosite pentru vinurile rosii.
    • Paharele cu picior vor folosi pentru vinul desert.
    • In cupe se va servi sampania.
    • Paharele bombate vor folosi la servirea coniacului si se va turna bautura pe fund doar de doua degete.
    • Lichiorul va fi servit in paharele mici.
    • Trebuie stiut ca bauturile se vor turna numai atunci cand paharul este gol si numai prin dreapta.
    • Daca organizati o masa festiva este de bun gust impachetarea a sticlelor cu bauturi.
    • Inainte de masa, puteti servi un aperitiv in pahare cu cuburi de gheata si lamaie.
    • Pentru antreuri se vor servi vinuri albe, usoare.
    • Pestele prajit sau gatit se serveste cu un vin alb usor, sec.
  • Pentru felurile de mancare bazate pe legume, ciuperci cele mai indicate sunt vinurile albe ceva mai dulci sau vinurile rosii, usoare.
  • Pentru felurile preparate din carne puteti servi vinuri rosii, seci iar pentru carnea rosie, pentru vanat sunt recomandate vinurile rosii sau negre.
  • Branzeturile sunt servite cu vinuri dulci albe iar cafeluta o puteti servi alaturi de un coniac sau un lichior delicios.

Pe langa alegerea vinurilor este foarte important de stiut si temperaturile de servire:

  • Vinurile albe si seci se vor servi reci la 6-12 grade
  • Vinurile dulci se vor servi reci la 4-5 grade
  • Sampania se va servi foarte rece 2-3grade
  • Tot foate reci se vor servi spriturile.
  • Vinurile rosii usoare vor fi servite la temperature camerei cca20grade iar cele rosii tari la temperature mai reci 16grade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *