Omega 3 – tot ce trebuie sa stii

omega3

Acizii grasi omega-3 sunt una dintre cele mai studiate categorii de nutrienti, mai ales datorita beneficiilor pe care le au asupra organismului. Pot ajuta mai ales la prevenirea afecriunilor cardiovasculare, dar iata ce alte beneficii au: reduc tensiunea, reduc nivelul trigliceridelor, pot preveni dezvoltarea placii de aterom in artere, reduc riscul aparitiei unui ritm cardiac anormal, reduc riscul de infarct miocardic si accident vascular cerebral, reduc riscurile de moarte subita la persoanele cu boli de inima.

Care sunt cele mai bogate surse in acizi grasi Omega-3?

Uleiurile vegetale (in, soia, rapita), fructele in coaja lemnoasa (alune, caju, nuci, migdale, etc) si semintele au un continut crescut de acid alfa-linolenic.

Pestele este alimentul cel mai des asociat cu acizii grasi omega-3. De obicei, pestele provenit din acvacultura prezinta niveluri mai mari de EPA si DHA, comparativ cu pestele salbatic, insa acest lucru este dependent de tipul de hrana folosita in acvacultura.

Suplimentele alimentare cu omega-3 pot constitui o optiune viabila in vederea cresterii aportului zilnic de acizi grasi omega-3. Recomandarile specialistilor vizeaza modificarea stilului alimentar si introducerea in dieta a alimentelor bogate in acizi grasi omega-3, insa, pentru anumite categorii de pacienti, utilizarea suplimentelor poate fi o alternativa.

Vezi si tu produsele noastre cu Omega-3:

  1. Omega 3 capsule dublu concentrate.
  2. Ulei din ficat de cod. O sursa excelenta de ulei din ficat de cod, imbogatita cu vitaminele A si D si acizii grasi EPA si DHA pentru acoperire maxima. Fata de suplimentele alimentare obisnuite pe baza de ulei din ficat de cod, Complexul Concentrat Solgar cu Ulei din Ficat de Cod asigura o concentratie ridicata a acizilor grasi Omega 3, cat si vitaminele A si D. Aceasta concentratie depaseste continutul regulat de EPA, DHA, vitamina A sau D, un produs obisnuit asigurand 1000 mg ulei de peste.

Toate aceste produse, impreuna cu o gama larga de produse organice Natur pot fi gasite pe site-ul Nutrieve.ro.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *