Top 3 cele mai scumpe rochii de mireasa din lume

Top 3 cele mai scumpe rochii de mireasa din lume

Traditiile nescrise ale nuntilor spun ca rochia miresei trebuie sa fie mai frumoasa decat toate rochiile celorlalte femei participante. De aceea, tot mai multe cupluri cer ca rochia pe care viitoarea mireasa o va purta la nunta sa fie pe cat posibila unica, lasand la o parte argumentul pretului. Fiind o zi deosebita -teoretic, ea ar trebui sa fie si unic- cele mai multe cupluri nu se mai uita la bani, astfel ca pretul unei rochii de mireasa ajunge la sume exorbitante, de ordinul sutelor de milioane de lei.

Cat de mult poate un astfel de produs sa coste? Ei bine, daca ar fi sa facem un top 3 al celor mai scumpe astfel de obiecte vandute/produse vreodata, el ar ar arata cam asa:

3. Yumi Katsura
Yumi Katsura este unul dintre cei mai apreciati designeri de rochii de nunta de lux din intreaga lume. Cel mai scump exemplar creat vreodata de ea a costat circa 8 milioane de dolari americani si a avut la baza o croiala (din matase si satin) cusuta cu fire de Zari -un tip de fir textil facut din foita de aur, de argint sau de platina. Peste material s-au “aruncat” circa 1000 de perle, la care s-a adaugat ca piesa de rezistenta, un diamant de 8,8 karate chiar in dreptul gatului.

2. Renee Strausse
Rochia de mireasa  a fost vanduta in anul 2008 unei colectionare private. Nu se stie exact numele ei, insa cert e ca valoarea ei a depasit suma de 12 milioane de dolari. Cum s-a ajuns la aceasta valoare? Ei bine, rochia a fost decorata cu peste 1000 de perle si diamante. De altfel, Renee Strausse, ca si Yumi Katsura, este un designer de imbracaminte nuptiala – si nu numai – de lux cunoscuta in intreaga lume pentru produsele extravagante care ii ies din mana. De regula, casa ei de moda colaboreaza cu casele regale din intreaga lume, insa din cand in cand, mai da curs si solicitarilor venite din partea unor demnitari din consiliul NATO sau din partea unor actori de la Hollywood.

1. Printesa Diana
Rochia printesei Diana, purtata de ea in 1981, in cadrul nuntii cu printul Charles al Angliei, este considerata a fi cea mai scumpa rochie de mireasa din toate timpurile. Nu se stie exact valoarea ei, insa o simpla privire peste poze ar trebui sa fie de ajuns: a fost ornata cu peste 10,000 de perle si cristale, iar mai mult, materialele folosite au fost satin, catifea si bumbac brodat manual, la care s-au adaugat cusaturi manuale, facute cu fire din foita de platina. Valoarea estimata a rochiei printesei Diana se ridica la peste $20,000,000 de dolari, dar din pacate, acest lucru nu poate fi confirmat de nimeni, cu atat mai putin de cei din casa roiala a Marii Britanii.

 

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *