Dieta Vegana. Solutie pentru slabit?

dieta vegana
5/5 - (1 vote)

Din ce in ce mai multi oameni renunta la proteinele animale. Unii o fac din considerente ecologice, altii pentru ca iubesc animalele iar altii pentru ca isi doresc sa slabeasca. Dieta vegana s-a dovedit, intr-adevar, destul de eficienta atunci cand vine vorba de slabit, insa doar daca respecta o serie de reguli.

Conform celor de la Despre-Diete.ro, dieta vegana trebuie sa se transforme intr-un stil de viata pentru a fi eficienta pe termen lung si trebuie sa fie tinuta corect.

Ce presupune un regim de slabit bazat pe dieta vegana?

Regulile unui astfel de regim de slabit sunt simple: se pot consuma toate tipurile de alimente, cu exceptia celor de origine animala. Se elimina toate produsele animale, inclusiv mierea de albine, laptele sau ouale.

Poate sa fie destul de greu la prima vedere, insa din alimente vegetale se pot obtine preparate delicioase, care sa acopere tot necesarul de nutrienti al organismului uman.

Ce se poate consuma in dieta vegana?

In principiu, se poate consuma orice aliment care nu este produs animal: Leguminoase si cereale, nuci, seminte, fructe, legume, alge marine, etc. Daca sunt combinate corect, aceste alimente pot oferi aportul necesar de nutrienti.

Care sunt avantajele dietei vegane?

Exista o serie de avantaje. Unele sunt morale, pentru ca nu se mai consuma alimente animale, ceea ce inseamna ca se protejeaza aceste vietati de suferinta, in timp ce altele sunt fizice:

  • Dieta vegana poate sa asigure un corp mai sanatos si mai frumos;
  • Poate fi o dieta cu preparate gustoase, atata vreme cat se gatesc corect;
  • Poate fi o dieta echilibrata.

Care sunt dezavantajele dietei vegane?

Evident, exista si dezavantaje. Printre ele se numara faptul ca veganii trebuie sa fie foarte atenti la micile detalii in momentul in care isi cumpara mancare, deoarece foarte multe preparate sunt realizate cu ingrediente animale.

De asemenea, este foarte usor sa se ajunga la carente nutritionale, mai ales atunci cand vine vorba despre proteine. Acestea trebuie sa fie inlocuite cu proteine vegetale, care nu au o valoare biologica ridicata. Din fericire, exista numeroase suplimente proteice pe piata care pot sa completeze carenta din organism.

Ce trebuie facut atunci cand se incepe o dieta vegana?

Dieta vegana trebuie sa insemne o modificare totala a stilului de viata. Unei persoane care consuma in fiecare zi carne ii va fi foarte greu sa treaca brusc la o astfel de dieta si va ajunge sa faca greseli.

Una dintre cele mai mari greseli ale dietei este aceea de a manca foarte multe alimente prajite.

Chiftelutele de soia, burgerii de soia sau cartofii prajiti pot face mai mult rau decat bine.

De asemenea, se poate exagera cu consumul de fainoase sau cu consumul de seminte si alune.

Nu in ultimul rand, o uriasa greseala este revenirea la stilul anterior de viata, imediat dupa dieta.

Aceasta poate sa faca mai mult rau decat bine si sa aduca toate kilogramele date jos inapoi.

Dieta vegana nu este pentru oricine. Daca se tine corect insa, poate sa se dovedeasca eficienta si sanatoasa.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *