Tolereaza senzatia de foame pentru a slabi

Tolereaza senzatia de foame pentru a slabi

Mihaela Bilic ne indemana sa toleram senzatia de foame pentru a slabi. Foarte multi medici nutritionisti sustin ca putem satisface foamea doar atunci cand aceasta este intensa.

Atunci cand nu mancam si facem fata cu succes foamei rezervele de grasime se topesc iar noi putem ajunge la kilogramele mult dorite.

Iata de ce ne este frica de foame

„Pentru că am auzit de nenumărate ori că nu e bine să sari peste mese. Ni s-a spus că un organism care a fost înfometat va asimila mai multe calorii și se va îngrășa mai repede. Apoi mai există teama că ne scade glicemia dacă nu mâncăm.

Care e realitatea? Chiar e periculos să stai nemâncat o zi întreagă? Suntem obligați să avem 3 mese plus 2 gustări chiar dacă nu ne e foame? Adevărul este că nutriționiștii sunt de vină pentru apariția unui fenomen fără precedent: mâncatul preventiv. Ce înseamnă asta? Că mâncăm înainte să ne fie foame, de frică să nu ne fie foame!

Haideți să stabilim 2 ecuații de bază ale metabolismului uman, valabile din epoca de piatră, când nu existau nutriționiști

Foamea este o senzație normală și naturală care asigură supraviețuirea; este neplăcută și nu putem uita de ea, tocmai că scopul e să ne determine să mâncăm; chiar dacă pentru moment o ignorăm, foamea revine în cicluri de 2-3 ore pe tot parcursul zilei”, a mentionat medicul Mihaela Bilic.

Aceasta mai sustine faptul ca nu putem scapa definitive de foame si asa si este. Trebuie sa invatam sa traim cu foamea si sa o toleram asa cum putem mai bine.

„Nu contează dacă mănânci sau nu dimineața, după 3 ore îți este iarăși foame. Nu putem scăpa de foame, așa că trebuie să învățăm să o tolerăm, să trăim cu ea. Și să o satisfacem doar când este intensă: pe o scară de la 0 la 10, mâncați doar dacă vă este foame de nota 6-7.

Corpul nostru funcționează exclusiv cu glucoză, iar nivelul glicemiei este o constantă a organismului, menținută de hormoni și de ficat. Glicemia crește după masă, mai ales dacă am mâncat făinoase sau zahăr, însă nivelul ei revine rapid la normal.” a mai spus aceasta

Atunci cand renuntam sa mai mancam ficatul va pune la bataie rezervele de glucoza astfel incat sa mentina glicemie. Daca acestea s-au epuizat atunci sunt mobilizate depozitele de grasime din corp iar ficatul le va transforma pe acestea in glucoza.

Cu cat vom manca mai putin cu atat ficatul va fi mai obligat sa apeleze la rezerve.  Cu cat te vei infometa mai mult cu atat vei ramane mai slaba.

„La o foame de nota 3-4, nu vă cheltuiți bugetul de calorii pe alimente de proastă calitate sau pe ronțăieli ultraprocesate, mai bine așteptați câteva ore. Senzația de foame se educă asemenea unui mușchi, prin exercițiu veți putea rezista fără gustări între mese.

În realitate doar copiii în creștere au nevoie de 3 mese plus 2 gustări. Noi, ca adulți, trebuie să fim înțărcați…altfel riscăm să creștem în lățime, nu în înălțime” a mai spus Mihaela Bilic.

 

 

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *