Descopera frumusetea salbatica a Muntenegrului

Descopera frumusetea salbatica a Muntenegrului

Muntenegru se face instant remarcat prin frumusetea salbatica de care da dovada. Este o tara muntoasa care are deschidere la Marea Adriatica si care iti va oferi in cateva zile de poveste.

Ce poti vizita in Muntenegru?

Piscile si fiordurile din Kotor

Kotor a fost candva cel mai aglomerat port al Marii Adriatice. In prezent este cel mai bine conservat oras de pe coasta muntenegreana. Aici te poti plimba pe strazile inguste si te poti bucura de aerul romantic care il inconjoara.

Kotor este un oras plin de pisici. Acestea si-au facut aparitia atunci cand orasul a fost infestat de serpi si sobolani. Daca iti plac pisicile atunci trebuie sa vizitezi Muzeul Pisicilor si Magazinul Pisicilor.

Aici te poti delecta cu risotto cu fructe de mare sau peste la cuptor cu salata de legume.

Budva

Budva este cea mai cautata destinatie din Muntenegru. Este un loc in care te poti relaxa la soare. Daca ajungi aici trebuie sa vizitezi plaja Jaz dar si Muzeul Budva, Galeria de Arta Moderna si multe alte biserici din piatra.

Perast

Este o destinatie uimitoare in care vei avea acces la orase vechi pline de istorie si de cultura. Acesta are doar o strada principala care este plina de biserici si de palate vechi.

In acest loc se spune ca s-a gasit o icoana a Fecioarei Maria pe o stanca de la marginea golfului. Locuitorii acestui oras au decis ca este un semn sfant si ca in acel loc trebuia sa se construiasca o insulita si o capela fixa.

Canionul Tara

Este un pod care se ridica la 150 de metri deasupra raului Tara si este cel mai frumos canion din lume. Acesta este plin de paduri dense de pini si de lacuri limpezi.  Canionul este desfasurat pe 82 de kilometri si este unul dintre cele mai adanci si cele mai mari din lume.

Lacul Skadar

Lacul Skadar este cel mai mare lac de apa dulce din Balcani. Acest lac se intinde atat pe suprafata Muntenegrului cat si pe teritoriul Albaniei. Este un adevarat paradis al faunei salbatice deoarece este cea mai mare rezervatie ornitologica din Europa.

Parcul National Durmitor

Este amplasat in jurul satului de munte Zabljak si trebuie sa il vezi mai ales daca iubesti natura si esti pasionat de drumetii. Acest parc include cele mai inalte varfuri ale masivului Durmitor, 18 lacuri glaciare dar si raul Tara cu canionul sau superb.

Parcul National Durmitor cuprinde 163 de specii de pasari, mamiferi precum mistreti sau ursi bruni dar si foarte multi fluturi.

Podgorica

In Podgorica se resimte stapanirea otomana. Aici vei avea acces la strazi pline de constructii brutaliste dar si intesate de galerii de arta, parcuri sau gradini. Principalele atractii turistice din acest oras sunt: Biserica Sfantul George, Centrul Vechi, Centrul de Arta Contemporana, raul Moraca dar si multe altele.

Viziteaza Muntenegru daca vrei sa ai parte de o vacanta de neuitat. Trebuie sa ajungi aici daca vrei sa ai parte de cateva zile de poveste in care sa te poti relaxa si sa te poti bucura de tot ce natura iti rezerva.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *