Caracterul dragostei

Caracterul dragostei

Dragostea. Cu totii cunoastem acest cuvant nu-i asa? Il rostim, spunem ca il simtim, spunem ca suntem cuprinsi de acest sentiment. Dar stim intr-adevar care este caractul dragostei? Stim ce inseamna dragostea, iubirea? Sa vedem ce spune dictionarul ca inseamna cuvantul dragoste?

DRAGOSTE:

„atractie bazata pe atractie sexuala.”

„afectiune bazata pe admiratie, bunavointa sau interese comune.”

„atasament, entuziasm sau devotiune.”

Ei bine da, caracterul dragostei este greu de definit. Dar dragostea implica cativa termeni cheie, pe care daca ii definim vom putea sa avem o privire asupraa cestui sentiment maret.

Atractia: atractia este vazuta ca o foamensau o sete intensa. Atractia inseamna dorinta, pasiune. Atractia poate fi asemanata cu o pofta imensa, care odata satisfacuta nu va mai prezenta interes pentru dvs. Nu va mai simtit atrasi. Fara indoiala ca atractia face parte din dragoste dar adevaratul caracter al dragostei nu poate fi definit doar prin atractie. Pentru ca atractia este efemera, iar dragostea un sentiment care dureaza toata viata.

Afectiunea: afectiunea este un sentiment cald, este acel sentiment linistitor pe care il simti atunci cand esti in bratele persoanei iubite. Afectiunea este foarte pozitiva. Avem nevoie sa simtim afectiune si avem nevoie de cineva in viata noastra care sa manifeste afectiune fata de noi. Dar putem supravietui si fara. Multi oameni fac asta mereu. Astfel nu trebuie sa definim adevaratul caracter al dragostei doar pe afectiune.

Atasament: Acum, cu acest sentiment, atasamentul, ne apropiem de adevaratul caracter al dragostei. Atasamentul este sentimentul care mentine doi oamani alaturi toata viata. Vom avea parte de un atasament adevarat alaturi de o singura persoana. De-a lungul vietii putem experimenta atractie si afectiune cu multe persoane, dar atasamentul apare o singura data in viata, si pentru cei mai norocosi dintre noi. Daca veti intalni persoana care sa va inspire acest sentiment veti sti imediat asta.

Personal pot sa zic ca sunt o persoana norocoasa. Am gasit persoana alaturi de care am parte de toate cele trei sentimente atractie, afectiune si atasament. Si personal cred ca cele trei impreuna alcatuiesc adevaratul caracter al dragostei.

 

 

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *