Ce costume de baie se poarta vara aceasta?

costume de baie la moda

De-a lungul timpului, costumul de baie a fost cel mai controversat articol de imbracaminte. La inceputul secolului 19 femeile ieşeau la plajă, imbracate la propriu, cu rochii lungi si incheiate pana la gat. Cu trecerea timpului femeile si fetele au inceput sa capete curaj si sa se dezgoleasca putin cate putin, astfel incat spre sfarsitul secolului 19, femeile aveau costumele de baie concepute din doua piese, sutien si slip sub forma unei bluze si a unui pantalon tip bermude.

Costumele de baie, inceputuri

costume de baie rochiiGratie jocurilor olimpice care se tineau la Atena la inceputul secolului 20, inotul a devenit sport international si costumele de baie au inceput sa fie modificate tot mai mult. Rochiile lungi au devenit rochii scurte si mulate pe corp, fara maneci, devenind din ce in ce mai practice, asa incat la inceputul anilor 1940, costumele de baie au inceput sa arate asa cum sunt astazi, din doua piese, care sa acopere cat mai putin.

Bikini minuscul si sistem

costume de baie 1940
Candva prin anii `20, firma australiana Speedo a inceput sa conceapa primele costume de baie care nu erau confectionate din lana, iar divele de la Holywood au inceput sa le puna intr-o lumina favorabila. Bineinteles, oamenii inca aveau prejudecati in ceea ce privea aparitia la plaja a unei femei care se dezgolea atat de mult. Insa incet, incet costumele de baie au devenit tot mai mici, ajungand in anii `80 sa fie sub forma unui bikini minuscul si a unui sutien care sa acopere doar cupa sanului.

Costume de baie moda retro

costum baie retro
Incepand cu anul 2014, moda costumelor de baie a inceput sa capete o tendinta retro sau o intoarcere in timp.
Ajungand la vremurile noastre, anul acesta se poarta de-a dreptul modelul retro al anilor 1960-1970, fiind prezentat pe podiumurile de moda intr-o lumina favorabila. Insa aceste costume retro nu avantajeaza pe oricine, deoarece pun in evidenta bustul si atrag atentia asupra taliei. Daca ai un bust aproape perfect si o talie subtire atunci poti miza pe faptul ca nu vei trece neobservata si vei starni curiozitate, mai ales daca vei asorta o palarie de soare si vei purta si ochelari de soare.

Daca te-ai plictisit de genul acela de costum banal, in adevaratul sens al cuvantului, afla ca anul acesta se poarta costumele de baie din doua piese avand culori diferite. Pentru persoanele de gen feminin care sunt ceva mai comode, stilistii s-au gandit la costumele de baie gen sport, care stau fixe si ofera o sustinere mai buna. Se poate alege un costum format din bustiera multicolora si un slip uni, sau slip multicolor si bustiera sau sutienul multicolor.

Costume de baie recomandate in 2016

costum de baie intreg
costum d ebaie

Anul acesta in trand sunt culorile tari de rosu, portocaliu, verde si galben. O buna optiune pentru vara anului 2016, este si costumul confectionat dintr-o bucata, insa foarte decupat in partea din fata, si cu spatele gol sau acoperit cu benzi si sireturi. Dar, daca aceste costume de baie ce sunt in top nu-ti sunt pe plac, nu trebuie sa te ingrijorezi.

Exista o multitudine de alternative in ceea ce priveste costumul de baie, si anume poti purta unul cu franjuri, sau cu multe sireturi, cele cu animal print, costumele de baie cu topul sau sutienul crosetat, in culoarea nisipului, decorate cu dantela sau in dungi. Deci alternativa exista. Indiferent de ceea ce vei alege, important este sa te simti bine si sa alegi ceea ce iti vine tie cel mai bine.

Salvează

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *