Cum ne ingrijim dintii, despre dusul bucal

dus bucal
5/5 - (3 votes)

Dupa cum v-am prezentat in acest articol despre detartraj si cum trebuie facut corect detartrajul, complementar, stomatologii recomanda folosirea in igiena dentara de zi cu zi a atei dentare sau a dusului bucal. Dusul bucal este foarte eficient si usor de folosit. Mai jos va voi prezenta modul in care functioneaza si cum trebuie folosit dusul bucal.

Cum functioneaza dusul bucal?

Dusul bucal are un prinicipiu foarte simplu de functionare. Acesta pulseaza jeturi de apa cu viteza foarte mare catre dinti si catre gingii, eliminand resturile alimentare si stimuland circulatia sangelui la nivelul gingiilor.

Folosirea dusului bucal pentru tratarea gingivitei

Exista spatii in gura la care accesul cu periuţa de dinti este aproape imposibila, in aceste situatii dusul bucal dovedindu-se foarte util, fiind singurul care poate curata cel mai bine.

Specialistii recomanda folosirea dusului bucal si acasa, pentru tratarea afectiunilor gingiei si a bolilor paradontale. Rezultatele au fost foarte bune, cu conditia ca dusul bucal sa fie folosit CORECT, cu regularitate, pe o perioada mai lunga de timp.

dus bucal

 

Folosind dusul bucal acasa periodic vei avea nevoie de mai putine sedințe de detartraj!

Cum se foloseste dusul bucal?

Sfaturi utile despre cum sa folosim dusul bucal:

  • Dusul bucal se foloseste inainte de periajul dentar;
  • Folositi doar apa calduţa, iar in cazul in care simtiti durere, reduceti presiunea apei.
  • Plimbati irigatorul de-a lungul liniei gingiilor, atat in zonele dintre dinti si gingii, cat si in spaţiile interdentare.
  • Folositi dusul pe toate fetele dintilor. Incepeti cu ultimele masele, insistand pe spatiile dintre dinti si la baza dintilor, deasupra gingiilor.
  • La sfarsit va puteti clati cu apa de gura.
  • In primele zile este posibil sa apare o usoara sangerare gingivala, in acest caz cel mai indicat este sa va adresati medicului stomatolog.

De unde putem cumpara dusul bucal?

In ultimii ani, folosirea dusului bucal a crescut ca popularitate, in special datorita eficientiei si a pretului care a scazut foarte mult, devenind un produs accesibil romanilor. Cel mai recomandat este sa il cumparam online, unde vom gasim o oferta numeroasa de dusuri bucale ieftine.

Salvează

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *