Anumite alimente se pot consuma si dupa perioada de expirare. Din acest motiv este foarte important sa eviti excesele. Un meniu echilibrat te va ajuta sa ai o digestie mai bune si sa fii multumita de modul in care arati. Poti face alegeri sanatoase daca vreu sa te simti bine in pielea ta.
Micul dejun nu este obligatoriu
Cu toate ca este recomandat sa ai parte de 3 mese pe zi este recomandat sa exluzi o masa daca numarul de calorii va fi prea mare.
„Doar pentru copii este obligatoriu micul dejun. În rest, dacă vrei să slăbești și nu ți-e foame dimineața, cu atât mai bine. În prima parte a zilei organismul arde mai bine rezervele de grăsime, deci este ideal să mâncăm cât mai puțin, de exemplu, doar o cafea cu lapte. Prima masă a zilei poate fi la prânz. Două mese ne sunt suficiente, ba chiar și una singură, odată cu înaintarea în vârstă, când metabolismul nu mai funcționează la fel și nu mai dispunem de același buget caloric“, a spus Mihaela Bilic.
Este recomandat sa mananci o masa sau cel mult doua mese pe zi pentru a avea parte de o sanatate mai buna. Mai este necesar sa fii atent si la calitatea si la cantitatea alimentelor consumate.
„Greșeala pe care o face multă lume este să mănânce o singură masă pe zi, dar foarte consistentă caloric. Dacă mănânci o dată pe zi, important este să nu mănânci cât pentru 3 mese“, a mai spus specialistul.
Daca nu rezisti mai multe ori fara sa mananci cel mai bine este sa iei cele trei mese dar sa fie usoare. „În loc să mâncăm 3 feluri de mâncare la aceeași masă, mai bine mâncăm câte un singur fel de mâncare la fiecare masă și astfel evităm excesele. De exemplu: un iaurt, un fruct, un ou sau ceva simbolic la micul dejun, la masa de prânz o supă sau o ciorbă și la cină o salată sau altceva pe post de fel principal. Organismul are nevoie de mâncare mult mai puțină decât credem noi“ a continuat Mihaela.
Calitatea alimentelor este cea care face diferenta si care te va ajuta sa te simti mai bine in pielea ta. Cu cat vei manca mai des cu atat va fi mai bine pentru tine. Solutia cea mai buna este sa iti impui anumite restrictii astfel incat sa reduci cantitatea de mancare din farfurie.
„Organismul nu știe să numere calorii, nu există un organ responsabil cu asta. Putem mânca spectaculos de multe calorii, pentru că mâncarea ne satisface, suntem construiți să mâncăm cât mai mult, iar abundența de alimente de care dispunem, multe foarte concentrate caloric, ne îndeamnă la asta și conduce la îngrășare. Soluția este să ne punem în farfurie o cantitate mică și să ne educăm că ne ajunge atât și că vom mai mânca suplimentar la masa următoare. Trebuie să luptăm cu poftele, cu instinctul, cu cei din jur care ne îndeamnă să mâncăm.“ a spus aceasta.
Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.