Miere de rapita – beneficii si pret

Miere de rapita - beneficii si pret

Am mai vorbit despre produse din rapita pe imatei.com. Astazi o sa vorbim despre ce beneficii are mierea de rapita, precum si despre substantele active care se gasesc intr-un astfel de produs.

E bine de stiut ca rapita este o planta foarte uleioasa si are niste proprietati interesante: mirosul nu este unul dulceag, ci mai degraba aduce cu cel de varza, insa gustul este divin, mai ales pentru cei care nu pot suporta gustul foarte-foarte dulce al mierii clasice. Planta trebuie culeasa rapid, intrucat ea sta inflorita doar 30 de zile pe an. In plus, daca vorbim de miere de rapita, vorbim de un produs care se cristalizeaza foarte rapid din cauza concentratiei mare de apa (de circa 18-19%).

De altfel, se intampla deseori sa se cristalizeze in fagure, facand imposibila recoltarea ei. Din punct de vedere chimic, nectarul rapitei este usor acid, insa rezultatul final are un ph mare, deci are caracter bazic. Este foarte slab solubila, motiv pentru care trebuie consumata separat. Chiar daca acest lucru pare putin probabil din cauza continutului mare de apa, acest produs se cristalizeaza si se vinde sub forma de crema, deci nu are textura clasica si nici o culoare foarte puternica.
Beneficii pentru sanatate

Datorita continutului de coenzima q3, ajuta la tratarea osteoporozei, cat si la mentinerea sanatoasa a oaselor. In plus, trebuie mentionat ca acest produs mai este recomandat si:

  • cardiacilor;
  • celor care au probleme cu aftele;
  • datorita functiei hepatoprotectoare, este recomandata celor cu probleme hepatice si splenice;
  • in tratamentul unor anumite afectiuni cardiace sau pulmonare;
  • celor care vor sa-si imbunatateasca imunitatea;

Asadar, poate nu ar strica sa aveti in vedere consumul de miere de rapita, atat pentru proprietatile sale terapeutice, dar si pentru gustul sau divin. Va reamintim, nu are o culoare specifica mierii si nici un miros specific, insa gustul este divin.

 

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *