Acestea sunt cartile pe care ar trebui sa le citesti o data in viata

 

Iti place sa citesti? Adori sa stai in intimitatea casei tale si sa te bucuri de o lectura de cateva ore? Ei bine, sunt cateva carti pe care trebuie sa le citesti o data in viata.

Gusturile nu se discuta dar oamenii pot invata ceva din toate aceste carti indiferent de preferintele lor:

Kafka pe malul marii – Haruki Murakami

In acest roman actiunea este centrata pe aventurile unui adolescent care pleaca de acasa in cautarea mamei si a surorii sale disparute cu mult timp in urma. In calatoria sa baiatul intalneste un vagabond pe numele Nakata care sufera o trauma din timpul razboiului.

La rasarit de Eden – John Steinbeck

Este povestea biblica a lui Cain si Abel in decorul Vaii Salinas din California.  In aceasta carte se urmareste conflictele a doua generatii in timpul Razboilui Civil American.

Crima si pedeapsa – Feodor Dostoievski

Actiunea din aceasta carte urmareste drama unui student pe nume Raskolnikov care pune la cale uciderea si jefuirea unui batrane pentru a-si putea rezolva problemele financiare.

1984 – George Orwell

Este un roman politic care prezinta viata intelectualului Winston Smith. Actiunea acestui roman are loc in Marea Britanie dupa un razboi nuclear ipotetic. Se presupune ca acest razboi ar fi avut loc in anii 50.

Cosmos – Carl Sagan

Astrofizicianul Carl Sagan vine  cu o viziune stiintifica asupra Universului.  In aceasta carte se dezvaluie o lume albastra asemanatoare unei pietre pretioase  care este locuita de o forma de viata.

Numele trandafirului – Umberto Eco

Actiunea acestei carti are loc in anul 1327 atunci cand intr-o manastire izolata de lume, calugarii sunt pe cale sa fie invinuiti de erezie. Singura lor speranta este ajutorul fratelui Guglielmo, un faimos Franciscan. Cu toate astea calugarii incep sa moara unul cate unul.

Razboi si pace – Lev Nikolaevici Tolstoi

Aceasta carte iti ofera toate informatiile necesare despre situatia intregii societati ruse in perioada razboaielor napoleoniene. Evenimentele istorice si interesele personale , caile de autodefinire a personalitatii sunt prezentate drept echivalente ale existentei.

Muntele vrajut – Thomas Mann

Este o capodopera a secolului XX. Thomas Mann descrie societatea europeana inainte de Primul Razboi Mondial care este alcatuita dintr-o lume bolnava  ce se indreapta spre catastrofa.

Iliada si Odiseea  – Homer

Homer a preluat in aceasta opera traditii , fragmente si motive din vechile cantece populare dar si din mituri. Se povestesc intamplarile lui Odiseu de la cucerirea Troiei pana la revenirea sa in Itaca.

De veche in lanul de secara – J.D. Salinger

Aceasta este o carte pe care trebuie sa o citesti cel putin o data in viata. Povestea tanarului Holden Caulfield este si in prezent una dintre cele mai citite. Tinerii de acum se regasesc in personajul acesta indragostit si in intamplarile sale.

In cautarea timpului pierdut –  Marcel Proust

Atitudinea spirituala din aceasta carte este deosebita. Cautarea timpului pierdut, iubirea pentru traditia , viata sociala, mediul, clasa sunt prezente in aceasta carte atat de cautata. Legatura cu trecutul este constanta si este una voita de catre autor.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *