Cum trebuie sa iti ingrijesti tenul pe timpul iernii

Tenul tau are nevoie de mai multa ingrijire in sezonul rece . Aerul rece de afara este foarte uscat iar asta iti va afecta pielea, in plus umezeala excesiva si precipitatiile iti vor dauna. Pe timpul iernii tenul tau are nevoie de o ingrijire aparte.  In plus atunci cand intri in casa te va astepta un mediu cald iar toate aceste diferente de temperatura vor avea un efect nociv.

Iarna trebuie sa iti protejezi cat mai mult tenul. Iata ce trebuie sa faci:

Hidratarea in aceasta perioada este esentiala

Iarna pielea devine foarte uscata si din aceasta cauza se deshidrateaza. Este foarte important sa acorzi o atentie cuvenita hidratarii.

Schimba-ti rutina de ingrijire a fetei

Pe timpul verii este recomanda sa folosesti cat mai multe produse exfoliante care sa iti deschida porii si care sa iti curete cat mai bine tenul. Pe cand iarna trebuie sa iti schimbi rutina de ingrijire. Trebuie sa te demachiezi cu apa micelara si cu ulei care sa aiba o actiune mai blanda asupra tenului tau. Este recomandat sa folosesti un produs fara alcool. Nu folosi sapunul pe fata, acesta poate fi folosit pe axila sau pe talpi. Poti renunta si la gel de dus si sa optezi pentru un gel special de curatare a tenului. Iarna pielea este foarte uscata si din aceasta cauza se deshidrateaza. Produsele pe care le folosesti vara s-ar putea sa nu iti fie bune pe timpul iernii. In sezonul rece ai nevoie creme cat mai grase pentru a suplini pierderea apei. Mastile tip coreene sunt perfecte pentru un plus de hidratare. Aplica masca si rezultatele nu vor inceta sa apara.  Iti mai poti realiza masti din vitamina A sau acid hialuronic.

Foloseste produse cu SPF

Produsele cu SPF sunt ideale vara dar trebuie sa le folosesti si iarna. Pe timpul iernii zapada reflecta razele soarelui si creste riscul expunerii pielii tale cu 80%. Crema cu factor de protectie ajuta ca razele soarelui sa nu iti afecteze tenul. Trebuie sa folosesti un primer, un BB cream sau un fond de ten cu protectie de cel putin 30.

Foloseste fond de ten

Un fond de ten mai consistent este ideal pentru anotimpul rece. Acesta actioneaza ca o bariera impotriva factorilor externi.  Daca in perioada rece vei folosi un BB cream atunci si pielea ta va fi mai uscata.

Hidratarea si curatarea blanda sunt ideale in anotimpul rece. Protectia solara este esentiala in acest moment. Trebuie sa mai renunti la dusurile fierbinti care iti deshidrateaza si mai tare pielea. In plus mediul in care traiesti trebuie sa fie cat mai aerisit.  Aerul din incapere trebuie sa fie umidificat si sa porti haine din materiale naturale moi care sa nu iti irite pielea.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *