5 motive sa vizitezi statiunea Costinesti

5 motive sa vizitezi statiunea Costinesti
Rate this post

Denumita si statiunea tineretului, statiunea Costinesti este in fiecare vara punctul de intalnire a catorva mii de turisti adunati din toate colturile Europei, veniti cu gandul sa petreaca un sejur pe malul de vest al Marii Negre. Paradoxal, atunci cand vine vorba de Costinesti, cei mai multi oameni tind sa asocieze acest nume cu discotecile (celebre) din aceasta statiunea sau in cel mai bun caz, cu epava navei Evanghelia, esuata la 100-150 de metri in larg.
Ori sunt mult mai multe lucruri care merita stiute despre aceasta localitate-statiune, lucruri care chiar ar putea constitui motive decisive pentru a o vizita.

De exemplu:

  1. Stiati ca in afara de Constanta, litoralul Romanesc mai cuprinde inca 2 orase? Mangalia si Costinesti sunt ele, primul fiind de fapt municipiu (din 1995, atunci cand a capatat aceasta titulatura) iar al doilea este Costinesti. Daca Mangalia are aproximativ 40,000 de locuitori, Costinestiul e de 40 de ori mai mic din acest punct de vedere, intrucat la ultimul referendum s-au gasit numai 982 de locuitori cu acte in aceasta locatie.
  2. La origine, localitatea a fost o colonie greceasca. Izvoarele istorice arata o locuire continua a respectivei zone inca din timpul dacilor si al romanilor.
  3. Fiind una dintre cele mai populare statiuni de pe litoral, dar si pentru faptul ca cei mai multi turisti sunt tineri, locurile de cazare sunt adaptate dupa posibilitatile tinerilor. Astfel, la capitolul pensiuni Costinesti, oferta cuprinde de la camere in pensiuni cu o margareta pana la posibilitatea de a inchiria apartamente in hoteluri de 3 si patru stele. Bineinteles, preturile sunt destul de ieftine, sau cel putin, comparate cu preturile practicate de hotelierii din celelalte statiuni, ele sunt mai ieftine si mai accesibile, ca dupa bugetul tinerilor.
  4. Plaja din Costinesti este destul de curata si totodata, este una dintre cele mai mari: masoara 5 km in lungime si aproximativ 200 de metri pe latime, cu mentiunea ca in unele zone latimea e variabila. In plus, adancimea apei creste destul de lin, astfel ca oricine poate intra destul de mult in mare fara teama ca va pasi in gol dintr-un moment in altul;
  5. La momentul actual, statiunea atrage turistii gratie discotecilor in aer liber in care au loc saptamanal concerte si diferite evenimente mondene. Ringo, Vox Maris si Tineretului sunt discotecile principale iar traditia desfasurarii evenimentelor in aer liber in locurile respective dateaza de peste 40 de ani.

Asadar, chiar daca multa lume e pe buna dreptate nemultumita de litoralul romanesc, statiune Costinesti se numara printre putinele locuri in care serviciile de buna calitate si-au facut simtita prezenta.

 

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *