Serena Williams si-a anuntat retragerea din tenis

Serena Williams si-a anuntat retragerea din tenis

Serena Williams si-a anuntat retragerea din lumea tenisului. Sportiva a facut anuntul prin intermediul unei scrisori publicata  de revista Vogue.

Williams a castigat de-a lungul carieri 23 de titluri de Grand Slam. Ultima reprezentatie a jucatoarei va avea loc la finalul lunii august , inceputul lunii septembrie la US Open.

Ce a declara Serena?

„Sunt oameni care spun că nu sunt GOAT (cea mai bună din istorie, n.r.) pentru că nu am depășit recordul Margaret Court de 24 de titluri de Grand Slam, pe care ea l-a obținut înainte de Era Open, care a început în 1968. Aș minți dacă aș spune că nu vreau această performanță. Nu știu dacă voi fi pregătită să câștig la New York, dar voi încerca”, a declarat Serena pentru Vogue.

„Nu mi-a plăcut niciodată cuvântul ‘retragere’. Nu mi se pare un cuvânt modern. M-am gândit la acest lucru ca la o tranziție, dar vreau să fiu atentă la modul în care folosesc acest cuvânt, care înseamnă ceva foarte specific și important pentru o comunitate de oameni. Poate că cel mai bun cuvânt pentru a descrie ceea ce fac este evoluție. Sunt aici pentru a vă spune că evoluez, îndepărtându-mă de tenis, spre alte lucruri care sunt importante pentru mine. În urmă cu câțiva ani, am înființat discret Serena Ventures, o firmă de capital de risc. La scurt timp după aceea, mi-am întemeiat o familie. Vreau să măresc acea familie”, a adaugat Serena in scrisoarea redactata.

Sportiva a mai facut o postare pe contul ei de Instagram in care marturisea ca de acum incolo se va concentra asupra familiei sale.

„Trebuie să mă concentrez pe a fi mamă, pe obiectivele mele spirituale și, în sfârșit, să descopăr o Serena diferită, dar entuziasmată. Voi savura aceste săptămâni viitoare” a spus Serena.

Serena a mai vorbit si despre copilaria sa dar si despre lectiile pe care le-a invatat de la soa ei Venus.

„Dacă te-ai uitat la Regele Richard, atunci știi că, atunci când eram mică, nu eram foarte bună la tenis. Am fost foarte tristă când nu am avut toate oportunitățile timpurii pe care le-a avut Venus, dar asta m-a ajutat. M-a făcut să muncesc mai mult, transformându-mă într-o luptătoare sălbatică. Călătoream la turnee cu Venus ca parteneră de antrenament, iar dacă era un loc liber, jucam. Am mers cu ea în jurul lumii și am urmărit-o.

Când pierdea, înțelegeam de ce și mă asiguram că nu voi pierde în același mod. Așa am început să avansez atât de repede în clasament, pentru că am învățat lecțiile din pierderile lui Venus, în loc să le învăț pe ale mele, pe calea cea mai grea. A fost ca și cum aș fi jucat și eu meciurile ei. Sunt o bună imitatoare. În copilărie am încercat să-l copiez pe Pete Sampras. Am iubit-o pe Monica Seleș, iar apoi am studiat-o pe Monica Seleș. Am privit, am ascultat, apoi am atacat” a spus Serena.

Sportiva a mai spus ca alege familia in detrimentul carierei. Fiica ei, Olympia este prioritatea ei numarul unul.

 

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *