Pot sa alaptez dupa operatia de cezariana?

Alaptarea dupa cezariana

O intrebare a carui raspuns impreuna cu cateva recomandari si sfaturi le vei gasi cu siguranta in randurile de mai jos.

Daca in cazul unei nasteri normale posibilitatea de a-ti alapta pruncul este foarte mare, in cazul in care alegi sa nasti cu ajutorul operatiei de cezariana, sansele scad destul de mult deoarece aceasta operatie iti poate leza aceasta abilitate.

5 lucruri de care trebuie sa tii cont in cazul in care vrei sa alaptezi dupa o operatie de cezariana:

  • alege in locul unei anestezi generale o anestezie epidurala pentru operatia de cezariana. In mod normal orice spital din tara ar trebui sa ofere posibilitatea administrarii unei astfel de anestezi.
  • In primele zile de dupa nastere vei fi destul de slabita asa ca roaga-ti sotul sau in cazul in care acesta nu poate, o asistenta, sa te ajute sa te ridici pentru a-ti alapta copilul.
  • De obicei, dupa operatie ti se vor administra calmante pentru a te linisti si a te ajuta sa nu mai simti durerea. Nu te speria, primestele cu placere pentru ca acestea nu te vor pune in pericol, nici pe tine, nici pe bebelus.
  • Tine cont de faptul ca esti proaspat operata si nu te forta prea tare atunci cand vrei sa te ridici, fie pentru a-ti alapta micutul, fie ca doresti sa faci altceva, deoarece la un efort mai mare toata presiunea se va duce spre zona burtei si risti sa-ti desfaci operatia.
  • Cand ajungi acasa ar fi foarte bine sa ai pe cineva care sa te ajute mai tot timpul, fie unul din parinti, fie o alta ruda apropiata. Tine cont ca nu vei putea sa ridici greutati, nu te vei putea apleca sa-ti ridici sau sa-ti lasi jos bebelusul, pentru astfel de lucruri cere intotdeauna ajutorul unei alte persoane, cel putin pana te repui pe picioare.

Chiar daca cezariana te oboseste, tu trebuie sa iti alaptezi o data la 2-3 ore copilul pentru ca sa previi angorjarea sanilor. Sper ca este cel mai relaxant si odihnitor lucru in acesta perioada.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.