Mituri despre cosmeticele organice pe care trebuie sa le stii

magazin de produse organice

Pasiunea oamenilor pentru cosmetice a evoluat destul de mult in ultimii ani, odata cu studiile facute asupra efectelor pe care le au anumite produse asupra pielii. In speranta unei frumuseti care dureaza mai mult timp, multi oameni, atat barbati cat si femei, aleg sa foloseasca zilnic creme, produse de make-up sau diverse alte solutii interne sau externe.

Pe masura ce produsele cosmetice au evoluat, cei care le folosesc au inceput sa isi faca mai multe griji in ceea ce priveste efectele lor pe termen lung. Asa s-a conturat din ce in ce mai tare ideea de cosmetice organice si odata cu ea au aparut si o multime de mituri.

Care sunt cele mai populare mituri despre cosmeticele organice?

Conform celor de la rfresh.ro, putini oameni stiu sa faca diferenta intre cosmetice bio si naturale sau au idee care sunt reglementarile din domeniu si care sunt riscurile la care se expun. Tocmai de aceea, am ales cateva dintre cele mai populare mituri pentru a le aproba sau demonta.

1. Produsele naturale sunt asemanatoare cu cele organice. Este cat se poate de fals. Un produs natural este un produs obtinut din natura, indiferent de numarul de pesticide folosite pentru obtinerea lui. Atunci cand vine vorba despre produse organice insa, lucrurile sunt total diferite, acestea fiind obtinute din plante crescute fara pesticide si chimicale. Tocmai de aceea, este bine sa se caute intotdeauna cosmetice bio, fara chimicale si alte ingrediente daunatoare.

2. Bio = scump. Este adevarat ca de foarte multe ori produsele bio sunt destul de costisitoare, insa acest lucru nu se aplica tot timpul. Persoanele care folosesc frecvent produse bio au ajuns la concluzia ca investitia pe care o fac lunar este similara cu cea pe care o faceau atunci cand foloseau produse din comert. Singurul dezavantaj este faptul ca este necesar ceva mai mult timp pentru informare si pentru gasirea produselor cu adevarat bune.

3. Produsele bio au un miros neplacut. Este un alt mit care nu are nici urma de adevar. Chiar daca nu contin parfumuri obtinute chimic, produsele bio pot sa aiba un miros cat se poate de frumos atata vreme cat sunt folosite ingrediente recunoscute pentru proprietatile lor olfactive. Exista produse bio care au miros de portocala, cocos, ananas, vanilie sau migdale si sunt extrem de atractive.

4. Pentru a fi bune, produsele trebuie sa fie 100% bio. Este partial adevarat. Realitatea este, insa, ca 100% bio este extrem de greu de obtinut, deoarece majoritatea produselor trebuie sa contina anumite ingrediente de sinteza. Totusi, atata vreme cat peste 90% din ingrediente sunt obtinute bio, efectele asupra pielii sunt la fel de bune.

5. Cosmeticele bio pot provoca alergii. Este adevarat, insa la fel de adevarat este ca produsele chimice pot provoca alergii. Inainte de achizitia unui produs dintr-un magazin de produse organice, orice persoana trebuie sa se asigure ca acesta nu contine elemente la care este alergic. De asemenea, produsele trebuie sa fie testate intotdeauna inainte de a fi folosite.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *