Lampile UV dauneaza sanatatii?

lampi uv sanatate

De curand lampile uv au devenit disponibile oricui. Cu cresterea lor in popularitate, s-au ridicat de multe ori discutii cu privire la cat de daunatoare sunt sanatatii daca le folosim constant, principala intrebare fiind:

Lampile uv emit o lumina ultravioleta care ar putea dauna?

Pentru a putea afla daca lumina de la o lampa uv este intr-adevar daunatoare, trebuie sa stim cam pe ce principii funtioneaza. Lampa UV este in mare parte un dispozitiv ce emite lumina. Scopul sau este de a reda energie care pune totul in miscare. Tehnologia interesanta nu este de fapt in lampa uv, ci in gelurile uv, care se intaresc aproape instant cand sunt aplicate pe unghie si puse sub lumina ultravioleta. Gelurile uv sunt aplicate pe unghie ca un lac normal, insa se usuca in cateva secunde petrecute sub aceasta lumina.

lampi UV Majoritatea lampilor uv au intre 2 si 4 becuri ce emit lumina ultravioleta si sunt concepute in asa fel incat sa redea numai lumina UV B, care este considerata a nu fi la fel de daunatoare ca razele ultraviolete clasa A.

Majoritatea saloanelor de manichiura folosesc lampi uv ce contin 4 becuri a cate 9 Wati fiecare. Aceste lampi au fost testate de experti, iar acestia au ajuns la concluzia ca nu sunt daunatoare daca nu esti expus prea mult la o astfel de lumina si ca au acelasi efect cu solarele pentru bronzat.

Ce au descoperit expertii?

Acestia au descoperit ca o expunere la lampile uv in procesul de estetizare al unghiilor, nu este cu mult mai daunator decat o expunere putin mai indelungata la soare. Mai exact, pentru o manichiura completa cu geluri uv, este ca si cum ai petrece cu 30 de secunde pe zi mai mult la soare timp de doua saptamani. Studiul a aratat ca este mai probabil sa fii expus la mai multa lumina ultravioleta conducand zi de zi spre serviciu decat sa fii expus la o lampa uv.

De ce folosesc femeile lampile uv?

Ei bine, gelurile uv sunt mult mai rezistente, astfel, tu ca femeie putand evita vizitele la salon chiar pana la 3 saptamani, unghiile mentinandu-se frumoase si aspectuoase. Daca vizitele la salon ti se par cam scumpe, acum ai ocazia sa iti cumperi o lampa uv personala, preturile fiind accesibile si poti sa iti creezi unghiile de una singura, dupa bunul plac.

magazin lampi UV In concluzie, daca doresti o manichiura moderna pe baza de geluri uv, nu trebuie sa te ingrijorezi asupra sanatatii si expunerii la lumina ultravioleta. Tehnologia din ziua de azi permite sortarea razelor uv care nu dauneaza, iar noi ne putem bucura de beneficiile folosirii solarului pentru bronzat sau ale lampilor uv pentru o manichiura de invidiat.

Daca esti in cautarea unei lampi uv, poti accesa acest magazin online, unde vei gasi o multitudine de produse care iti permit sa ai grija de manichiura de acasa, evitand astfel vizitele la salon.

Salvează

Salvează

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *