Cauzele si prevenirea caderii parului

caderea parului

Pentru femei, parul este podoaba capilara fara de care nu ar mai arata la fel, nu s-ar mai simti la fel deoarece e de multe ori ceea ce ne exprima in mare parte feminitatea. Nici pentru barbati nu este usor sa isi piarda poboada capilara, insa la ei acest fenomen este mult mai comun prin urmare este considerat mult mai normal decat la o femeie.

De care ori nu te-ai confruntat cu o cadere masiva a parului tau? Te-ai speriat, te-ai informat, te-ai tratat. In cele ce urmeaza mai jos, iti voi enumera si explica unele dintre cele mai frecvente cauze ale caderii parului. De ce? Deoarece e mai bine sa previi decat sa tratezi. Asadar, daca vei stii cauzele, vei putea evita o alta situatie neplacuta.

Trebuie sa fim contienti ca factorii pentru care parul paraseste scalpul sunt multiplii si de diferite feluri. Asadar, exista caderea naturala a parului care se datoreaza imbatranirii firului de par. Dat fiind faptul ca firul de par traieste intre 3 si 7 ani, este normal pentru o femeie sa piarda aproximativ 100 de fire de per pe zi. Un alt fel de cadere este datorat stresului, oboselii, a vascularizarii sangvine insuficiente a scalpului, a unei alimentatii necorespunzatoare, a poluarii si a tuturor factorilor nocivi pe care ii regasim in atmosfera. Ultimul fel de cadere a parului este caderea ereditara deoarece orice om mosteneste o materie genetica a parintilor si prin urmare si caderea parului se mosteneste.

Parul deteriorat este mult mai predispus caderii, asadar e foarte bine sa stim cauzele deteriorarii parului. Specialistii au facut fel si fel de teste si au descoperit o multitudine de cauze care deterioreaza parul printre care:

  1. Folosirea unor produse cosmetice la intamplare, care nu corespund cerintelor tipului de scalp si par pe care le ai, sau nu sunt aplicate in mod corect, deteriorand astfel suprafata parului.
  2. Vopseaua si permanentarea parului sunt alti doi factori chimici care au o stransa legatura cu deteriorarea parului. Un par vopsit este mult mai sensibil si mai predispus caderii daca nu este ingrijit dupa nevoile sale. Permanentarea parului este o agresiune chimica foarte daunatoare parului tau.
  3. Chiar daca nu iti vine sa crezi, faptul ca iti piepteni parul, ca il periezi sau ca il prinzi strans in spate sau in coc iti dauneaza si poate duce la caderea acestuia. Nu inseamna ca nu trebuie sa il mai piepteni, pentru ca vei avea o claie in cap in loc de par.
  4. Factorii fiziologici si anume strestul resprezinta un alt factor. S-a demonstrat in nenumarate randuri legatura pe care o are stresul in activitatea de cadere a parului.
  5. Obiceiurile vicioase la care ne supunem organismul (tigara, alcoolul, drogurile etc) ajuta doar la o viata nesanatoasa
  6. Folosirea produselor de styling nerecomandate de stilisti.
  7. Factorii de mediu precum poluarea, apa sarata, clorul din piscine, monoxidul de carbon sau soarele.
  8. Si factorii generatori de caldura artificiala precum uscatorul de par, ondulatoarele de orice fel, placa de intins parul sau bigudiurile electrice, sunt responsabili pentru deteriorarea parului si implicit pentru caderea acestuia.
  9. Nu in ultimul rand, factorii climatici isi spun si ei cuvantul in tot acest proces. Clima fie ca este uscata sau umeda poate deteriora firul de par.

 Cum poti incetini caderea parului?

Caderea parului pe langa faptul ca trebuie sa te feresti pe cat posibil de factorii mai sus mentionati, o mai poti stopa si prin anumite produse dar care sa nu incarce prea tare parul, masajele sunt iarasi benefice pentru scalp si pentru par si acestea trebuie aplicate la radacina firului de par. Apeleaza la specialisti pentru tratamente speciale care sa te ajute sa stopezi caderea parului si este foarte important sa incepi din interior cu detoxifieri, sa incerci sa duci o viata mai sanatoasa si renuntarea la vicii.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *