Rezumat:
Bogate in nutrienti, vitamina E, vitamina B, acizi grasi Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine si fibre, migdalele consumate crude au rol benefic pentru organism: reduc riscul de infarct miocardic si contribuie la reducerea nivelului colesterolului “rau” din sange.
Migdalele provin din China si Orientul Mijlociu. In America au ajuns in secolul 19 adus de catre calugarii franciscani, adaptandu-se foarte bine in California.
Arborele de migdale este inrudit cu ciresul, prunul sau piersicul, insa fructele sale nu sunt comestibile.
Migdalele pe care le consumam sunt sunt de fapt semintele acestui arbore. Ele sunt intr-o coaja in interiorul unui fruct. Migdalele sunt renumite pentru continutul bogat de nutrienti, intr-o regim vegetarian, consumul de migdale poate inlocui carnea datorita aportului nutritiv.
Beneficiile migdalelor
Consumand migdale ajutam organismul sa lupte impotriva bolilor cardiovasculare sau prevenirea cancerului. Migdalele sunt un izvor de minerale si vitamine, beneficiile consumului de migdale pentru organism fiind extrem de numeroase. Printre acestea putem enumera:
- acizii omega 3 si omega 9 din migdale protejeaza vasele de singe si scad nivelul colesterolului “rau” din sange. Pentru aceasta este suficient sa mancam zilnic 40-50 de grame de migdale;
- reduc riscul de infarct miocardic si ajuta la prevenirea diabetului zaharat, un factor major de risc in aparitia bolilor de inima;
- deoarece sunt bogate in vitamina E pot previn imbatranirea celulelor si ajuta la infrumusetarea pielii si a parului;
Cum se consuma?
Datorita continutului caloric ridicat, migdalele pot fi consumate zilnic de copii, adulti sau batrani pentru completarea alimentatiei zilnice. Este suficient sa mancam zilnic 40-50 de grame de migdale. Prin presare la rece se obtine uleiul de migdale, acesta fiind incolor cu tenta galbuie si cu miros aromat de nuci.
Beneficiile uleiului de migdale
Uleiul de migdale este foarte utilizat in masaj, el hraneste pielea de orice tip si o catifeleaza ca urmare a multitudinii de acizi grasi bemefici sanatatii.
!!! Este recomandat si tratamentele capilare, avand rol in remedierea problemelor legate de caderea parului. Masajul periodic al scalpului cu ulei de migdale (deoarece contine vitamina E), are un efect remarcabil in acest sens, parul va creste mai rapid si va fi mai sanatos.
Consumul de migdale ajuta in diete de slabire?
DA! Deoarece migdalele accelereaza metabolismul sunt recomandate, in dieta persoanelor care doresc sa slabeasca.
Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.