Desertul mancat la finalul mesei ingrasa mai putin

Desertul mancat la finalul mesei ingrasa mai putin

Mihaela Bilic, medic nutritionist sustine ca desertul mancat la finalul mesei ingrasa mai putin. Cu siguranta te-ai gandit ca daca vei manca desertul pe stomacul gol nu te vei mai ingrasa, dar, adevarul nu este chiar asa. Mihaela Bilic a explicat intr-o postare pe retelele de socializare care este mecanismul prin care ajung dulciurile sa fie procesate de organism si cum ajungem sa ne ingrasam.

Iata ce a mentionat Mihaela Bilic

„Desertul mâncat la sfârșitul mesei îngrașă mai puțin decât atunci când e mâncat pe burta goală. Când e vorba de făinoase și dulciuri nu doar numărul de calorii contează, ci și viteza cu care glucoza/carbohidrații trec în sânge. Este așa numitul indice glicemic, care măsoară creșterea glicemie în sânge după o masă cu glucide. Și cu cât creșterea este mai mare și mai bruscă, cu atât produsul respectiv îngrașă mai tare.
Zahărul dintr-un desert, de exemplu, se absoarbe mai rapid și mai mult dacă stomacul este gol. Când prăjitura este mâncată la sfârșitul mesei, zahărul se amestecă cu restul alimentelor și viteza cu care trece în sînge este mai mică. Nu este recomandat să consumăm dulciuri înafara meselor, sub formă de gustare, tocmai pentru că produc o descărcare bruscă de insulină, hormonul care transformă rapid caloriile din zahăr în grăsime de rezervă”, a scris Mihaela pe retelele de socializare.

Medicul nutritionist a mai explicat si de ce zaharul care este consumat pe stomacul gol provoaca senzatia de foame.

„Și mai e un aspect negativ de care trebuie să ținem cont: creșterea bruscă de glicemie este urmată de o scădere la fel de bruscă a nivelului glucozei în sânge (hipoglicemie), care este percepută ca senzație de foame. Nu-i așa că după un dulce aveți poftă de ceva sărat? Zahărul se joacă cu glicemia noastră sus-jos ca dinții unui fierăstrău și în loc să ne sature, mai degrabă ne deschide apetitul. Zahărul cere alt zahăr și dulciurile mâncate pe burta goală chiar îngrașă mai tare!”
Mai mult de atat Mihaela vine in ajutorul tuturor persoanelor care iubesc desertul. Aceasta ne prezinta un desert care este prieten cu silueta noastra.

„Circulă vorba că ananasul ar face minuni când vine vorba de slăbit.  Din păcate nimic nu topește depozitele de grăsime peste noapte. Însă ananasul are o enzimă (bromelina) care chiar “topește” proteinele. După o masă bogată în carne/pește, câteva felii de ananas proaspăt ajută la digestie- desface lanțurile de aminoacizi din proteine” a spus Mihaela.

Desertul pe care il propune contine ananas si este in combinatie cu lamaie, coniac si zahar brun. „Carpaccio de ananas” se numește desertul din imagini și are ca ingrediente un pic de zahăr brun, coniac, înghețată de lămâie și felii de ananas super-fine și super-reci. O combinație perfectă și la capitolul cantitate și la capitolul gust și la capitolul digestie. Răcoritor, aromat și sărac în calorii- ăsta DA desert echilibrat”, a mai spus aceasta.

Ananasul contine vitamina A, C, B1 si B6, betacaroten, mangan, acid folic si cupru. Ananasul este un diuretic excelent si este recomandat dupa mesele copioase.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *