De ce ar trebui sa renunti la fumat pe timpul sarcinii

sarcina si fumatul
Rate this post

Fumatul, un viciu pe care il au foarte multe femei este daunator atat celor care il practica cat si celor din jurul acestora, dar mai ales copiilor. Este demonstrat faptul ca fumatul in timpul sarcinii sta la baza multiplelor probleme de sanatate in timpul acesteia. Monoxidul de carbon si nicotina de tigari trec foarte usor prin placenta, iar cel mai grav este ca se gasesc concentratii mai mari in sangele fetal decat in cel al viitoarei mamici, lucru ce ar trebui sa puna pe ganduri pe toate femeile insarcinate ce obisnuiesc sa fumeze.

 Fumatul in timpul sarcinii poate provoca foarte multe complicatii dintre care amintim doar: nasterea prematura, greutatea mica la nastere sau chiar decesul bebelusului in pantec (in cazurile extrem de grave). Copii unor mame fumatoare pot avea la nastere o greutate mult mai mica iar ei au mai putine sanse ca sa lupte impotriva infectiilor si a altor afectiuni. De regula, fumatul creste riscul nasterilor inainte de termen si a sarcinilor ectopice (extrauterine).

 Medicii specialisti au descoperit ca fumatul in sarcina ingroasa placenta iar acest lucru poate duce la ruperea acesteia (placenta previa). Tot ei spun ca femeile care fumeaza pot avea un risc foarte mare de avort spontan.

 Fumul pe care il produce tigara contine in jur de 4000 de substante, iar pana in prezent au catalogate ca find nocive 30 dintre ele, restul sunt inca la stadiul de cercetare.

 Cel mai bine este sa renunti la fumat inainte de a afla ca esti insarcinata sau chiar imediat dupa aflarea vestii. Fa tot posibilul ca sa te lasi de fumat daca vrei sa ai un copil sanatos si fara alte afectiuni grave. Fumatul in timpul sarcinii poate avea efecte negative de lunga durata asupra activitatii cerebrale a micutului. Copiii mamelor care fumeaza pot avea dificultati foarte mari de invatare, probleme de comportament si un IQ foarte scazut. Daca nu vrei sa-ti faci ti faci tie un bine prin renuntarea la fumat, gandeste-te macar la micutul tau pentru ca el nu este vinovat cu nimic.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *