Care sunt activitatile pe care le poti face cu copii inainte de culcare

Care sunt activitatile pe care le poti face cu copii inainte de culcare

Ela Craciun a postat un articol pe blogul ei in care atrage atentia in privinta activitatilor pe care le poti face cu copii inainte de culcare.

Vedeta a oferit parintilor cateva idei despre cum se pot juca cu cei mici inainte de culcare astfel incat acestia sa nu se simta neglijati.

    Iata ce a mentionat vedeta

„Seara, atât adulţii cât şi copiii resimt oboseala şi tensiunile acumulate în timpul zilei. Timpul petrecut alături de cei mici înainte de somn este extrem de important. Îmbrăţişările, poveştile şi glumele au un farmec aparte înainte de culcare.

În plus, ştim cu toţii că educaţia se face şi… prin joacă. Iată ce activități poți face cu copiii înainte de a merge la culcare.

  1. Petrecerea din baie. Spălatul pe dinţi va deveni garantat cea mai distractivă activitate, dacă dăm play melodiilor preferate şi dansăm în timp ce ne curăţăm dantura.
  2. Piesă de teatru cu personajele filmului preferat. Costumează-te în personajul principal al unei poveşti pe care o îndrăgeşte. Imită tonul vocii, gestica şi replicile şi încearcă să găseşti o ţinută asemănătoare.
  3. Cine râde primul. Spuneţi glume, cu o regulă simplă: cine râde primul, pierde. Totul va deveni mai amuzant decât îţi imaginezi, timp în care cei mici vor încerca să fie serioşi şi să îşi focuseze atenţia asupra sarcinii pe care au primit-o.
  4. Spălatul reciproc pe dinți. Ce ar fi să încercaţi să vă spălaţi pe dinţi unul pe celălalt? Va fi distractiv şi educativ. Îi poate fi mai uşor să înţeleagă exact modul corect de periere atunci când tu îi cureţi dinţii.
  5. Lista lucrurilor frumoase. Scrieţi o listă cu tot ce s-a întâmplat frumos în ziua care tocmai s-a încheiat. De la întâmplări de la servicu sau şcoală, până la cele mai amuzante sau emoţionante momente petrecute în familie. Chiar şi impresiile despre cină pot fi trecute pe listă. Este un exerciţiu util, pentru că îi ajută pe cei mici să treacă mai uşor peste eventualele momente tensionate pe care le-au trăit.
  6. Aranjaţi-vă părul şi schimbaţi-vă hainele. Aproape toţi copiii iubesc spectacolele. De ce să nu puneţi unul în scenă, chiar în sufrageria voastră? Un băieţel se poate îmbrăca elegant sau în costum sport. Pentru câteva momente poate fi actorul favorit, preşedintele ţării sau fotbalistul pe care îl îndrăgeşte. Este un exerciţiu de imaginaţie bun, care îi relaxează mintea şi îi dezvoltă creativitatea.
  7. Uitaţi-vă la fotografiile din albumele foto. Este una dintre activităţile pe cât de distractive, pe atât de emoţionante. Şi dacă să se uite la poze de când era bebluş nu este activitatea sa favorită, arată-i poze cu tine de când erai adolescentă. Cu siguranţă va fi curios şi amuzat, înn acelaşi timp.

Pentru un adult care are sarcini multe de îndeplinit, lipsa momentelor amuzante sau de relaxare petrecute alături de cei mici poate părea, la un moment dat, lipsită de importanță. Fiecare activitate în familie joacă un rol important în dezvoltarea emoțională a copiilor, așa că ar trebui să încercăm să petrecem cât mai mult timp de calitate alături de ei”, a scris Ela Craciun pe blogul ei.

 

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *