Cum alegem un smartphone?

telefoane mobile

Dimensiune, greutate, autonomie, camera foto, capacitate, pret. Criteriile pentru a alege cele mai bune telefoane mobile sunt numeroase. Iata cateva sfaturi.

Datorita numeroaselor marci existente pe piata (Samsung, Apple, Huawei, OnePlus), cu numeroase functionalitati diferite si tarife care variaza intre 1000 si 2000 de euro, nu este intodeauna usor sa gasesti un telefon mobil. Alegerea unui smartphone inseamna, intai si intai, alegerea unui smartphone adaptat nevoilor tale. Daca si tu esti in cautare de Telefoane mobile atunci citeste randurile de mai jos.

Ecranul.  Cu cat ecranul unui smartphone este mai mare, cu atat este mai usor de folosit in special pentru jocurile video si vizionarea de filme. Ecranele care depasesc 6 inchi sunt ideale pentru cei care urmaresc clipuri video, seriale sau filme pe telefon sau pentru pasionatii de jocuri video insa nu sunt atat de usor de asezat intr-un buzunar. Cel mai popular tip de ecran este OLED care consuma mai putina energie electrica. Trebuie sa fii atent si la frecventa de afisare care in ziua de azi a ajuns pana la 120 Hz la unele telefoane ceea ce inseamna automat imagini mai fluide.

Pliabil sau nu? O tendinta a anului 2020, unele smartphone-uri au devenit pliabile. Odata depliate, cele mai mari modele ofera un ecran imens, pana la 8 inchi, adica peste 20 de centimetri. Galaxy Fold si Galaxy Z Flip de la Samsung, Mate XS de la Huawei figureaza printre cele mai comercializate modele.

Stocarea. Un alt criteriu important de analizat in alegerea unui smartphone este capacitatea de stocare exprimata in Gigaocteti. Cu cat aceasta capacitate este mai mare, cu atat vei putea stoca mai multe date (poze, clipuri video, aplicatii).

Stocarea interna. Stocarea interna iti permite sa stochezi date pe cardul de memorie integrat in telefon. 16 GB, 32 GB, pana la 256 GB. Capacitatea variaza in functie de modele. Unele smartphone-uri nu dispun decat de stocare interna, fara posibilitate de extensie.

Stocarea externa. Numeroase telefoane mobile propun cresterea capacitatii de stocare prin intermediul unui card de memorie. Pretul unui card de memorie variaza in functie de marca si in functie de rapiditate si capacitatea de stocare.

Sistemul de exploatare. Pe piata, exista doua mari familii principale de telefoane in materie de sistemul de exploatare: cele sub Android (cele mai numeroase) si cele sub iOS (Apple). Daca esti obisnuit cu computerele Mac atunci cu siguranta vei alege iOS, drept urmare vei achizitiona un iPhone. Numerosi sunt cei care considera ca telefoanele iPhone prezinta un nivel mai ridicat de securitate a datelor si o vulnerabilitate mai scazuta in fata virusilor. Smartphone-urile sub Android, sistemul de exploatare dezvoltat de Google sunt in general mai ieftine decat un iPhone insa prezinta excelente nivele de performanta.

Aparatul foto. Dimensiunea si calitatea ecranului reprezinta caracteristici importante pentru a face o poza sau un clip video cu telefonul. Cu cat sunt mai multi megapixeli, cu atat imaginea este mai mare. In ceea ce priveste numarul de obiective, cele mai sofisticate modele de pe piata au trei, patru sau chiar cinci obiective.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *