Cat de des ar trebui sa vizitam un ginecolog?

medic ginecolog

Pentru unele persoane mersul la doctor este o practica normala, inceputa in copilarie si continuata cu periodicitate in maturitate. Pentru unii insa, apare o perioada ciudata in care mentenanta sanatatii nu mai este o prioritate, perioada in care dezvolta chiar o usoara teama de doctori si jena cand vine vorba de consultatiile de rutina. Cu atat mai mult daca este vorba de un control ginecologic. Nu este rolul nostru sa judecam, insa va putem spune ca avansurile tehnologice se vad de la o zi la alta intr-un domeniu atat de dinamic ca medicina preventiva si este pacat sa nu profitam de ele. Daca esti o femeie care crede ca este important sa mearga la ginecolog doar cand are o problema reala sau cand intervine o sarcina, iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii in legatura cu optiunile pe care le ai.

Cabinetele de planning familial insista asupra sfatului de trece pe la ginecologie in momentul in care o femeie doreste sa devina activa sexual. Acest lucru este important atat din considerente de sanatate, cat si pentru a acoperi acele goluri in cunostintele referitoare la viata sexuala si la metode contraceptive care de obicei sunt umplute cu mituri urbane si informatii depasite.

Dupa acest moment, vizitele ar trebui sa devina cel putin anuale, pentru a preveni orice problema ar putea sa apara si a identifica din timp situatiile critice. Modificarile in ciclul menstural pe care de obicei le ignoram pentru ca sunt temporare (cum ar fi sangerari anormale, secretii vaginale, intarzieri ale ciclului, etc.) pot fi indicii pentru probleme mai serioase.

Dupa varsta de 30 de ani, se poate scadea usor frecventa vizitelor (o data la 2-3 ani), pana atunci cand apare dorinta nasterii unui copil. Puteti primi sfaturi importante si tratamente daca este cazul pentru infertilitate. Evident daca ramaneti insarcinata va trebui sa va obisnuiti cu interiorul unui cabinet ginecologic pentru ca il veti vizita destul de des.

Prin vizite periodice la ginecolog puteti depista sau preveni bolile aparatului genital

Totusi nu lasati motivul sarcinii sa fie singurul pentru a vedea un doctor, pentru ca rolul vizitelor periodice este in special acela de a preveni si/sau depista diferitele forme de cancer si alte boli ale aparatului genital.

Tu cat de des mergi la ginecolog?

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *