Cum se efectueaza lucrul cu un aparat de sudura MIG-MAG

cum-se-efectueaza-lucrul-cu-un-aparat-de-sudura-mig-mag

In functie de materialul sau de specificul produselor, cei care lucreaza sudori aleg diferite metode de sudare.

De exemplu MMA- sudarea manuala cu arc si electrozi acoperiti sau TIG- sudarea manuala cu argon cu electrozi tungsten neconsumabili cu gaz de protectie (argon).

Insa cea mai raspandita este sudarea cu aparat de sudura MIG-MAG.

MIG inseamna sudarea in care un gaz inert cum ar fi heliulori argonul actioneaza ca un mediu izolant, iar MAG este acel tip de sudare cu utilizarea gazului activ, de exemplu azot, dioxid de carbon etc.

Sudarea MIG-MAG este utilizata pe larg in industrie. Principalul domeniu de activitate este ingineria mecanica, constructia de automobile, locomotive, vehiculele feroviare. In fabrici, acest tip de sudare este folosit in producerea cadrelor metalice, in schimb este folosit mai rar in producerea instrumentelor si a conductelor.

Principiul de sudare tip MIG-MAG este destul de simplu. In timpul functionarii, sarma este alimentata prin pistilul de sudura in zona de sudura, iar prin caldura arcului aceasta se topeste.

Zona de sudare este protejata de un flux de gaz. Avantajele metodei MIG-MAG comparativ cu alte tipuri de sudare consta in:

  • gradul ridicat de protectie a metalului topit prin utilizarea de gaze protectoare. Acestea nu permit arcului sa intre in zona de lucru, izoland perfect baia de sudura de influiente externe.
  • simplitatea si eficienta in utilizare.
  • aparatul de sudura MIG-MAG va permite sa lucrati in orice pozitie si sa urmariti in mod vizibil procesul de sudare, sa formati o imbinare.
  • rezultatul sudarii este minunat. Imbinarea este mai uniforma si fara zgura. Acest lucru economiseste timp pentru indepartarea suprafetei metalice tratate.
  • Performanta acestei metode este una dintre cele mai inalte.

Metoda MIG-MAG aveti nevoie de un redresor sau invertor?

Redresoarele si invertoarele sunt utilizate ca surse de alimentare a aparatelor de sudura semi-automate, care functioneaza pe curentul continuu, iar fiecare dintre ele difera de celelalte dispozitive prin anumite caracteristici si are propriile avantaje.
Pentru a decide cu privire la alegerea unui anumit tip de dispozitiv, trebuie sa stabiliti conditiile in care va fi produsa sudarea.

De exemplu, pentru utilizarea mai putin frecventa se potriveste un invertor semi-automat universal FUBAG INMIG 160, capabil sa functioneze nu numai in MIG-MAG ci si in regimul MMA. Acesta este echipat cu un conector euro special, care va permite sa va conectati rapid sau sa schimbati arzatorul.
Achizitionand FUBAG INMIG 160, puteti face o sera, un carport sau un BBQ. Este potrivit chiar si pentru repararea coroseriei.

Printre redresoarele pentru metoda MIG-MAG, modelul FUBAG TSMIG 180 se afla la cea mai mare cerere. Acestea pot fi operate in medii de protectie a gazelor, precum si cu un fir de intarire a fluxului. Posibilitatea reglarii netede a valorii curentului de sudura si a alimentarii cu sarma in trepte la locul de lucru permite stabilirea valorilor optime pentru operatia efectuata. Dispozitivul este protejat in mod fiabil de supraincalzire datorita racirii cu aer fortat. Curentul maxim este de 145 A.

Semiautomat universal lucru care reprezinta un avantaj fata de aparatele simple pentru sudarea MIG-MAG.

Folosind diverse moduri de sudare, cu un singur dispozitiv puteti face orice lucrare. Puteti recupera si costurile mai mari prin diversitatea de lucru pe care o executati in comparatie cu invertoarele simple. Aparatele de sudura MIG-MAG vor fi un instrument indispensabil in gospodariile particulare: in garaj, la vila ori intr-un atelier pentru reparatia masinilor.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *