Iata regulile care te vor ajuta sa ai o gradina impecabila

Iata regulile care te vor ajuta sa ai o gradina impecabila

Vrei sa ai parte de o gradina impecabila? Poti sa optezi cu usurinta pentru stilul de amenajare dorit si sa ai parte de gradina la care visezi. Mai intai de toate trebuie sa vezi care este suprafata de teren de care dispui si cum te-ai putea folosi de acel teren pentru a avea parte de mica ta oaza de liniste.

     Iata care sunt regulile in functie de care sa iti amenajezi gradina

Evaluarea solului este primul pas in amenajarea gradinii

Orice proiect de amenajare gradini incepe cu evaluarea terenului.  Ca acesta sa fie perfect pentru realizarea unei gradini trebuie sa aiba un sol argilos, nisipos si lutos.

Stabilirea conceptului de amenajare a gradinii

Atunci cand stabilesti conceptul de amenajare a gradinii trebuie sa iei in considerare trei factori principali, si anume: functionalitate, timp disponibil pentru ingrijire si stil de amenajare.

Ce functionalitate vrei sa aiba gradina ta

In acest punct trebuie sa te gandesti cum iti doresti sa arate gradina ta si cum iti doresti sa te relaxezi. Va trebui sa pregatesti un loc de servit masa, un loc unde sa te poti relaxa si sa citesti. Mai poti sa pregatesti un loc special realizat pentru un gratar, unde sa dai petreceri si unde sa iti demonstrezi creativitatea. Imaginatia si simtul estetic au un rol foarte important in amenajarea gradinii.

Poti realiza o gradina care sa fie destinata exclusiv relaxarii si una in care copii sa se poata juca in deplina siguranta.

Cat timp poti acorda saptamanal gradinii

Secretul unei gradini frumoase consta in atentia pe care i-o acorzi. Daca ai un stil de agitat de viata si nu reusesti sa te ocupi de gradina ta asa cum trebuie atunci trebuie sa te orientezi catre ceva mai practic. Gandeste-te ca trebuie sa gasesti cateva ore libere in care sa te poti ocupa de udatul plantelor, de altoirea pomilor, de eliminarea daunatorilor dar si de toate celelalte sarcini care sunt obligatorii atunci cand vine vorba de gradinarit.

Ai grija ce plantezi

Daca vrei sa ai o gradina frumoasa care sa nu necesite foarte multa munca atunci poti planta lavanda. Aceasta rezista foarte  bine la seceta si infloreste incepand cu al doilea an dupa plantare. Pe langa toate astea nu are daunatori si are nevoie doar de tunderea tijelor florale.

Lavanda vine intr-o varietate de culori, vei vedea ca iti vei putea inveseli gradina cu lavanda de culoare roz, albastru, alb, violet albastriu sau violet inchis.

Nu uita ca orice gradina are nevoie de un loc cu umbra. Acesta este foarte important mai ales in zilele caniculare de vara. Un foisor sau un umbrar este un produs absolut esential. Vei vedea ca sub el te vei putea adaposti alaturi de prieteni tai ori de cate ori acestia vin in vizita la tine.

Un alt produs care este util intr-o gradina este un balansoar. Acesta te va ajuta sa te relaxezi si va oferi un design modern gradinii tale. Mai mult de atat iti va face oaspetii sa se simta confortabil.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *