Cartile care te vor ajuta sa intelegi beneficiile meditatiei

„Trei prieteni, în căutarea înţelepciunii. Un călugăr, un filosof şi un psihiatru ne vorbesc despre lucrurile esenţiale”

Perioada dificila prin care trecem si care a fost creata de pandemia de Covid-19 ne face sa traim sub o presiune emotionala imensa. Modul in care ne gestionam emotiile si cum ne raportam la ceea ce se petrece in jurul nostru este foarte important. Ca sa poti intelege beneficiile meditatiei trebuie sa citesti cartile mentionate in acest articol.

Psihiatru si psihoterapeutul francez Christophe Andre sustine „societatea în care trăim ne incită cu prea mare generozitate să reacţionăm rapid, fără să ne gândim prea mult. (…) Doar a reacţiona înseamnă să te comporţi precum o gân­ganie sau precum câinele lui Pavlov: sunt stimulat, reacţionez automat, fără să mă gândesc”.

   Iata cele 5 carti scrise de Christophe Andre pe care trebuie sa le citesti

„Trei prieteni, în căutarea înţelepciunii. Un călugăr, un filosof şi un psihiatru ne vorbesc despre lucrurile esenţiale”

Din aceasta carte vei invata cum sa te bucuri de viata si in acelasi timp cum sa te detasezi de anumite lucruri care nu sunt pentru tine.  Aceasta carte iti ofera trei perspective diferite, si anume: cea a religiei, cea a filosofiei si cea a psihologiei. Printre temele dezbatute se numara: altruismul, vinovatia, iertarea, libertatea, reducerea suferintei, emotiile si capacitatea de a asculta.

„Meditaţi cu noi. 21 de experţi în meditaţie vă sfătuiesc şi vă îndrumă”

„Meditaţia, ca orice exerciţiu de viaţă interioară, nu este o repliere asupra propriei persoane, ci o modalitate de a ne deschide către lume, de a o înţelege, pentru a reveni apoi asupra noastră mai calmi şi mai lucizi; este opţiunea pentru o modalitate de a răspunde inteligent situaţiilor de viaţă, în loc de a reacţiona impulsiv”,  spune Christophe Andre.  Ceilalti 20 de experti ofera in aceasta carte noi convingeri si sfaturi prin care iti poti imbunatati viata.

„Viaţa interioară”

Cartea „Viaţa interioară” contine un tumult de ganduri, imagini, amintiri si fenomene impalpabile care de cele mai multe ori ne marcheaza pe nestiute. Christophe Andre ofera cititorilor 40 de exercitii de autocunoastere pentru a ne intelege mult mai bine emotiile.

„Stările sufleteşti. Învăţarea seninătăţii”

Buna dispozitie, pacea interioara, increderea, nelinistea, enervarea, disperarea si nostalgia sunt mereu prezente si ne influenteaza fara sa ne dam seama. Christophe Andre ne invata din aceasta carte cum sa intram in contact cu starile noastre sufletesti si cum sa ne controlam emotiile. Totul se va schimba in viata noastra daca stim cum sa ne intelegem starile sufletesti.

„Imperfecţi, liberi şi fericiţi. Practici ale stimei de sine”

Din acceasta carte inveti cum sa fii tu insuti, cum sa nu iti mai pese de impresia celor din jurul tau si cum sa actionezi fara sa te temi de esec. Nu trebuie sa iti pese prea mult de ceea ce zic altii si nici sa tremuri la gandul ca ai putea fi respinsa. Trebuie sa inveti cum sa iti gasesti locul linistit prin cei din jur. Cartea te va ajuta sa te accepti si sa te iubesti asa cum esti. Nu trebuie sa te resemnezi si sa evoluezi mai bine.

Citeste toate aceste carti pentru a te cunoaste si a gasi noi modalitati prin care sa iti gasesti linistea.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *