Bucura-te de beneficiile unui masaj capilar la tine acasa!!!
Hmmmm….cine refuza un masaj de orice fel ar fi acesta? Cate persoane adorm atunci cand te joci cu parul lor? Aceasta se intampla datorita faptului ca ‘jucatul in par’ este o modalitate foarte simpla de a realiza un masaj capilar. Serviciile de masaj capilar le gasim cel mai adesea in saloanele de coafura, unde la cererea clientei sau nu, (depinzand de politica salonului de infrumusetare) se efectueaza un masaj capilar. Acesta se poate realiza fie in timpul samponarii fie in momentul aplicarii tratamentelor pe care le gasim sub forma de solutii sau de creme. Acasa insa, masajul se poate realiza in orice moment ai nevoie de acesta. Iata ce trebuie sa stii despre masajul capilar si ce vrei sa aflii despre modalitatea de realizare a acestuia.
La ce ne ajuta masajul capilar?
Pai in primul rand, ajuta la relaxare, caci nu degeaba iti produce o stare de somnolenta in momentul in care se joaca cineva in parul tau sau un profesionist iti realizeaza un masaj. In al doilea rand, stimuleaza circulatia sanguina la nivelul scalpului, ajutand parul sa se regenereze, sa creasca mai repede si sa fie mai sanatos. Pe langa acestea, asigura un aport mai bun de nutritie si imbunatateste starea pielii scalpului. Pe langa toate beneficiile pe care le are masajul capilar, este o modalitate excelenta de a petrece timp de calitate si relaxant in compania celui drag.
Daca iti doresti sa afli cum poti sa realizezi un masaj capilar fara a plati la salonul de infrumusetare, urmeaza pasii de mai jos si vei avea ocazia sa inveti.
Mai trebuie mentionat faptul ca, daca alegi sa realizezi masajul pe parul ud, trebuie sa fii foarte atent/a. Un masaj viguros nu este indicat datorita faptului ca parul ud isi pierde aproximativ 20% din elasticitatea sa naturala. Asadar, miscarile pe care le faci trebuie sa fie lente si usoare. Nici daca realizezi masajul pe parul uscat nu trebuie sa fii foarte agresiv. Daca alegi sa te rasfeti pe tine, vei stii cat de viguros trebuie sa procedezi. Daca insa alegi sa iti rasfeti prietenul sau prietena, trebuie sa il/o intrebi cat de tare trebuie sa apesi caci poate fi mai sensibil/a sau poate fi mai rezistent/a decat tine si atunci aceasta procedura se va transforma in ceva foarte neplacut mai degraba decat in ceea ce ar trebui sa fie.
Asadar, sa trecem la realizarea masajului:
Tine degetele mainilor incovoiate de jumatate ca si cand ai tine o minge intre palme. Incepe de la ceafa, masand usor cu varfurile degetelor intreaga suprafata a scalpului. Misca-ti degetele ca si cand te-ai scarpina insa nu o face cu unghiile pentru ca reusesti doar sa lezezi scalpul. Cand ajungi la zona frontala, se maseaza scalpul cu miscari circulare. Repeta aceste miscari de la 3 pana la 5 ori. Cand ajungi in zona tamplelor, maseaza simultan tamplele. Foloseste-te de ambele palmi si preseaza usor si uniform aceasta suprafata. Este bine sa stii ca aceasta zona este cea mai sensibila deci este bine sa actionezi cu grija. Asa cum se maseaza si zona tamplelor, folosind ambele palme si presand simultan si usor suprafata, la fel se procedeaza si in cazul zonei crestetului capului si gatului. Penultima faza a masajului este cea de la gat la umeri, la care ai nevoie doar de una dintre maini. Se realizeaza prin miscari de framantare a gatului . In cele din urma, incheierea masajului se face prin masarea prin apasare usoara sau framantare a umerilor.
Tine minte, este necesar ca acesta procedura sa fie repetata de 3 pana la 5 ori si este excelent sa nu te grabesti atunci cand o executi sau cand iti este executata. Este un mod excelent de relaxare si un leac minunat impotriva stresului.
Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.