Cum sa iti construiesti o casa ecologica

Vrei o casa ecologica? Atunci tot ce ai de facut este sa urmezi pasii mentionati mai jos si vei avea parte de casa mult visata. Te asigur ca totul este mult mai simplu decat ti-ai putea imagina.

Schimbarile climatice ar trebui sa ne faca mai responsabili si sa ne determine sa protejam mai mult mediul inconjurator.

Casele ecologice sunt acele locuinta construite cu materiale sustenabile astfel incat se foloseasca in mod eficient resursele de energie electrica si apa.

Iata ce trebuie sa faci pentru a avea parte de locuinta mult visata:

Investeste in panouri solare

Daca iti vei cumpara panouri solare atunci trebuie sa stii ca vei avea parte de numeroase avantaje pe termen lung. Vei face economii considerabile la electricitate si la gaze deoarece aceste panouri solare pot acoperi intre 50% si 70 % din consumul total de apa calda, electricitate si caldura. Pe timul verii se poate ajunge la 100%.

In plus panourile solare sunt o sursa inepuizabila de energie si de indata ce le-ai montat te asigur ca nu necesita costuri mari de intretinere.

Utilizeaza materiale sustenabile

Daca vrei sa ai parte de o casa ecologica atunci in mod clar trebuie sa folosesti materiale sustenabile care reduc impactul asupra mediului inconjurator. Cel mai important aspect este ca produsul final sa fie ecologic si sustenabil. Spre exemplu podeaua casei poate fi realizata din lemn din bambus sau linoleum.

Alte materiale susteabile pe care le poti folosi sunt cheresteaua reciclata, panourile sandwich blocurile BCA dar si multe altele.

Izoleaza in mod eficient

Izolarea este cel mai important aspect atunci cand vine vorba de o locuinta. Izolarea trebuie sa fie facuta in mod corect deoarece doar asa vei putea avea parte de confortul pe care il doresti. Daca aceasta este facuta asa cum este recomandat atunci vei avea parte de costuri reduse la energie , la gaze dar si la intretinere.

Trebuie sa alegi doar un anumit timp de izolare, fie cea interioara fie cea exterioara. Nu trebuie sa folosesti ambele metode impreuna deoarece peretii tai nu vor mai respire. Pentru a izola interiorul casei nu ai nevoie de autorizatie. Poti izola pe rand cate o camera si asa vei avea parte de rezultatul mult dorit.

Alege un acoperis ecologic

Acoperisul este foarte important, trebuie sa folosesti materiale care sa faca diferenta pe care o doresti in privinta consumului de energie. Alege materiale care retin mai putina caldura in timpul zilei, mai ales pe perioada verii dar care se racesc repede pe timpul noptii. Cele mai recomandate materiale sunt ardezia sau teracota deoarece se prastreaza in stare perfecta de-a lungul timpului.

Un alt acoperis ecologic mai poate fi realizat dintr-un sistem de membrane hidroizolante , pamant si cu multa vegetatie. Acesta poate fi un acoperis creativ pentru locuinta ta dar si ecologic. Este ideal in zonele cu multe precipitatii deoarece poate retine destul de multa apa. Spre exemplu un bun acoperis ecologic trebuie sa poata retine pana la 90 % din precipitatii.

Alege o casa ecologica pentru a veni in ajutorul mediului inconjurator.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *