Scurta istorie a aparitiei elementelor pentru lenjerii de pat

scurta-istorie-a-aparitiei-elementelor-pentru-lenjerii-de-pat

De fiecare data cand intindem pe un pat, ne relaxam maxim datorita lenjeriei si accesoriilor acesteia. Te-ai intrebat vreodata de unde vine moda asternutului si a accesoriilor pentru lenjerii de pat?

Echipa lenjeriisicuverturi.ro iti prezinta un scurt istoric despre aparitia elementelor pentru lenjerii de pat si despre oamenii care au inventat cearsafurile, pilotele si pernele.

Istoricii au pareri impartite cand merge vorba despre cine a inventat lenjeria de pat. Unii spun ca egiptenii sunt cei care au invatat sa prelucreze bumbacul si sa faca tesaturi, in timp ce altii sustin ca romanii sunt “autorii” lenjeriei de pat si a tuturor accesoriilor ei.

Un lucru e cert, ca pe vremuri, doar oamenii bogati isi permiteau sa doarma in asternuturi fine, tesute si brodate manual. Apropo, primul loc cu pat pentru somn a aparut in secolul III i.e.n. la vechii sumerieni.

Aparitia seturilor de lenjerii de pat in Europa

Cuvantul “lenjerie” semnifica puritate, curatenie, tesatura alba. La inceput, toata lenjeria de pat era confectionata din tesatura alba. Mai tarziu, pentru ca tesatura sa capete culoare si prospetime, ea era spalata in suc de fructe sau apa de flori. Astfel, somnul devenea un adevart remediu pentru multa lume pentru ca aceasta lenjerie avea proprietati uimitoare, datorita prelucrarii ei naturale.

In Europa, moda lenjeriilor de pat a aparut abia in sec. XV si anume aici oamenii au avut ideea de a broda materialul pentru a-i conferi un aspect mai frumos. Cei bogati aveau propriii lor tesatorii, unde se muncea minutios si delicat la fiecare broderie, fiind foarte bine platiti pentru asta.

Tesatura de baza pentru lenjerii de pat era inul, bumbacul si lana – materiale foarte pretuite si scumpe.

Primele cearsafuri, de exemplu, au aparut abia dupa razboi, cand a inceput producerea masiva de lenjerii de pat. Tot in acea perioada au aparut si tesaturi de diferite culori (roz, bleu, etc).

Industria actuala si magazinele online ne bucura cu o varietate de seturi de lenjerii de pat moderne, cele cu romb in mijloc ramanand in trecut. Lenjeria de pat actuala este simbioza confortului si a calitatii, iar materialul din care este caonfectionata lenjeria ramane alegerea fiecaruia din noi.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *