Cum Sa Ai Gene Lungi Si Sanatoase

Cum Sa Ai Gene Lungi Si Sanatoase
Rate this post

Cultura genelor lungi la femei este adanc inradacinata in mai toate tarile civilizate, intrucat genele conturate, lungi si cu un aspect sanatos sunt un factor de frumusete destul de important. Exceptie de la aceasta “regula” fac tarile in care femeile sunt obligate, conform traditiei, sa-si rada sprancenele si genele (zona est-asiatica, cu prelungiri pana in coastele Japoniei). Acest tip de obiceiuri, insa, sunt destul de izolate si pe cale de disparitie.

Caderea sau cresterea neuniforma a sprancenelor si a genelor este, din pacate, o realitate tot mai des intalnita in randul femeilor. Fie pe fondul stresului, fie pe fondul unor boli de piele sau ale unor tratamente medicale (chimioterapia e cel mai bun exemplu in acest caz), firele de par se desprind sau se rup, sau mai rau, cresc neuniform, uneori si in directii anormale. Aceste fenomene nu pot fi ignorate, mai ales ca ele se situeaza in zona cea mai vizibila, zona despre care statisticile spun ca este primul lucru studiat la o femeie.

Asadar, cum sa ai niste gene lungi si sanatoase?

Exista mai multe modalitati de ingrijire a genelor si a sprancenelor. Ele presupun tratamente cu ulei de ricin sau/si cu ulei de masline sau chiar cu diferite produse cosmetice. De asemenea, trebuie respectate cateva principii de baza pentru intretinerea sprancenelor si a genelor, principii destul de simple, care tin mai mult de igiena personala:

1. Demachiere obligatorie zilnica. Orice acumulare de machiaj sau de mascara la radacinile firelor de par (peste care se adauga, de regula, particule de praf sau reziduuri chimice) poate duce la vatamarea sau chiar la caderea firelor de par. De aceea, demachierea zilnica este obligatorie.

2. Trebuie evitate, pe cat posibil, iritatiile in zona ochilor. Fie ca sunt provocate de diferite alergii, fie de utilizarea improprie a machiajului, prevenirea lor este necesara. Pentru acest lucru, se pot folosi comprese cu ceai de musetel sau infuzii cu ceai de paducel. Pe langa, genele trebuie curatate 100% in fiecare seara, astfel incat sa nu mai ramana nicio urma de machiaj sau de mascara;

3. Folosirea, pe cat posibil, a uleiurilor de ricin si de palmier sau a produselor cosmetice care contin aceste 2 ingrediente. Pentru niste gene sanatoase, care cresc normal si se dezvolta indeajuns de mult incat sa aiba niste dimensiuni peste medie, este necesara folosirea oricarora dintre produsele de mai sus, de preferinta unul care sa le contina pe amandoua in concentratii suficiente.

4. Taierea genelor o data la 10 luni. In urma experientelor raportate de unele dintre femei, s-a constatat ca genele cresc destul de repede inapoi si ajung la o dimensiune ceva mai mare fata de nivelul lor anterior. Nu inseamna ca trebuie sa radeti sau sa tundeti de tot genele, ci doar sa le scurtati un pic din varfuri o data la 10 luni sau macar o data pe an.

 

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *