Cum alegi cea mai buna plita pentru gatit?

plita pentru gatit

Electrocasnicele pentru bucatarie au fost imbunatatite de-a lungul timpului. Tehnologia a evoluat, iar inginerii marilor companii producatoatoare de electronice si electrocasnice au creat produse care sa se potriveasca cu nevoile clientilor. De exemplu, acum cuptorul este separat de plita de gatit. Iar cele 2 electrocasnice nu mai trebuie montate impreuna. Atat plita pentru gatit, cat si cuptorul electric, pot fi cumparate, in prezent, sub forma incorporabila. Acest aspect va ajuta foarte mult pentru optimizarea spatiului.

Dar sa ne concentram putin asupra plitele pentru gatit.

Bucurandu-se de o popularitate crescuta in ultimul timp, plitele pentru gatit sunt foarte eficiente, fiind usor de utilizat si mult mai sigure, neexistand riscul de accidente. Pentru a alege o plita pentru gatit trebuie sa va concentrati asupra stilui vostru de a gati, atat cantitativ (depinde de numarul membrilor din familie) cat si calitativ. De asemenea trebuie sa va hotarati care este stilul de alimentare pe care vreti sa gatiti: cu gaz sau electric.

Cum alegi cea mai buna plita pentru gatit

Plitele pentru gatit sunt de doua feluri: pe gaz si electrica. Cea electrica este si ea de doua tipuri: cu rezistenta si pe inductie.

Dar sa le luam pe rand!

Plita pentru gatit pe gaz

plita cu gaz Plita pe gaz este inca cea mai accesibila ca si buget, fapt datorat si obisnuintei poporului roman de a gati cu gaz. Un alt avantaj, pe care vi-l ofera plita pentru gatit cu alimentare la gaz, este temperatura mare pe care o puteti initializa o data cu deschidera arzatorului.

Cand alegeti o plita pentru gatit, pe gaz, va recomand sa va asigurati ca are grilajele bine realizate astfel incat vasele sa aiba stabilitate atunci cand gatiti.

Numarul de arzatoare este important in functie de necesitatile personale ale fiecarei familii.

Plita electrica cu rezistenta

Plita electrica cu rezistenta este cea mai ieftina din gama celor cu alimentare electrica. Un avantaj il prezinta faptul ca nu aveti fluctuatie a temperaturii. Inexistenta noxelor este un aspect de luat in calcul pentru sanatate.

Plita pe inductie

plita incorporabila cu inductie Daca alegeti plita pe inductie trebuie sa stiti ca aveti nevoie de vase speciale pentru gatit. Avantajul acestei plite este temperatura constanta pe care o poti mentine. Vei beneficia de o temperatura constanta, fara fluctuatii.

Plita pe inductie este foarte cautata de familiile cu copii mici. Stim cu totii ca multe accidente ale micilor curiosi au loc in bucatarie. De aceea cu plita pe inductie puteti sta linistiti deoarece daca ating suprafata plitei, aceasta este rece si astfel sunt feriti de arsuri.

Acest aspect nu trebuie sa elimine atentia sporita pe care trebuie sa o aveti cu micutii prezenti in bucatarie.

Pentru o plita buna pe inductie trebuie sa urmariti numarul de functii de care aceasta dispune: selectare temperaturii, timer, functia de siguranta.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *