Cum alegem cel mai bun calorifer electric?

Cei care locuim in apartamente de bloc si nu avem centrala, ne-am confruntat, in fiecare an, cu situatia neplacuta de a locui in frig. Acest lucru se intampla mai ales primavara si toamna tarziu cand nu se da drumul la caldura de la retea. Deseori avem si 17 grade in apartament, iar acest fapt ne pune intr-o situatie de disconfort. Daca aveti copil mic, lucrurile devin si mai delicate avand in vedere ca trebuie sa-i oferiti o temperatura constanta, mai ales cand ii faceti baie.

Daca biroul unde lucrati este un ”open space” sunt situatii in care iarna, caldura care vine prin ventilatia cladirii nu face fata. Mai ales cand sunt multe geamuri, cladirile noi fiind realizate in stil „perete cortina de sticla”. Solutia ideala pentru astfel de situatii neplacute este un calorifer pe curent electric. Ceea ce va recomand este sa cumparati cel mai bun calorifer electric care sa fie pe ulei, deoarece inertia lui este mare si dupa ce-l opriti.

Avantajul de a cumpara un astfel de aparat il reprezinta si faptul ca este portabil. Caloriferul are 4 roti si un maner (nu chiar toate modele au maner). Astfel, il puteti muta cu foarte mare usurinta in orice zona a casei sau a biroului, pentru a incalzi mai multe incaperi.

calorifer electric

Inainte de a cumpara un calorifer electric verificati sa detina mai multe caracteristici.

In functie de zona pe care doriti sa o incalziti, fiti atenti la numarul de elementi pe care caloriferul ii are. Apoi vedeti ce putere are. Exista modele de la 800 W pana la 3000 W. Sa aiba termostatul reglabil pentru a va ajuta sa programati cat de cald doriti sa aveti in incaperea respectiva. Va recomand sa folositi prize fara probleme si evitati sa folositi caloriferul printr-un prelungitor.

Fiti atenti sa nu omiteti partea importanta cu sistemul de siguranta: auto-oprire. Este foarte important pentru a evita situatii catastrofale cand caloriferul se poate supraincalzi sau pot exista caderi de tensiune.
Este util sa detina si functia de anti-inghet. Deseori caloriferul electric este utilizat si noaptea, de aceea verificati cat de silentios este cand functioneaza.

Nu este recomandat sa uscati rufe pe un astfel de calorifer.
calorifer pe curent electric
Unele modele au un LED care va indica daca caloriferul functioneaza. De asemenea, unele calorifere electrice au panou de comanda cu butoane ce va indica clar functiile pe care le are. Exista modele care au si functia de umidificator si va recomand un astfel de model, deoarece aerul din incapere este uscat atunci cand utilizati o sursa de caldura.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *