Cum iti poti albi dintii in mod natural

Descopera care sunt modalitatile prin care iti poti albi dintii in mod natural
4.4/5 - (5 votes)

Dintii albi si stralucitori sunt un semn al unei igiene dentare sanatoase si contribuie la o incredere sporita in aspectul personal. In timp ce exista numeroase produse pe piata care promit dinti albi, unele persoane prefera metodele naturale pentru a evita substantele chimice agresive. In acest articol, vei descoperi cateva modalitati naturale si eficiente de a-ti albi dintii.

Cele mai eficiente modalitati prin care iti poti albi dintii in mod natural

Uleiul de cocos

O metoda straveche de curatare a dintilor, implica clatirea gurii cu ulei de cocos timp de aproximativ 15-20 de minute. Acest proces poate ajuta la eliminarea bacteriilor si a placii dentare, contribuind la albirea dintilor in timp.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru proprietatile sale de albire si abrazive blande. Poti amesteca o cantitate mica cu apa pentru a forma o pasta si apoi peria dintii cu ea de doua ori pe saptamana. Este important sa nu exagerezi, deoarece bicarbonatul de sodiu poate afecta smaltul dentar daca este folosit in exces.

Coaja de portocala si coaja de banana

Coaja de portocala contine d-limonen, un compus care poate ajuta la reducerea petelor de pe dinti. Poti freca usor coaja de portocala direct pe dinti sau poti utiliza o pasta facuta din coaja de banana si bicarbonat de sodiu.

Turmericul

Desi initial pare ca ar putea colora dintii, turmericul are, de fapt, proprietati antiinflamatorii si antibacteriene. Poti face o pasta din turmeric si apa si aplica-o pe dinti timp de cateva minute, apoi clateste bine gura.

Mere si morcovi

Merele si morcovii sunt alimente crocante care pot contribui la eliminarea placii dentare si la stimularea productiei de saliva, care are un rol esential in mentinerea sanatatii orale. Poti consuma cu incredere atat mere cat si morcovi pentru a avea parte de o dantura sanatoasa si frumoasa.

Vezi si:  Cum poti scapa in mod natural de tartru dintilor

Evitarea alimentelor colorate intens

Reducerea consumului de cafea, ceai, vin rosu si alte alimente sau bauturi cu potential de colorare poate ajuta la mentinerea albului dintilor. Daca le consumi, clateste-ti gura imediat dupa sau periaza-ti dintii.

Este important sa mentionam ca rezultatele pot varia de la o persoana la alta, iar aceste metode pot necesita timp pentru a fi eficiente. De asemenea, nu uita sa consulti dentistul inainte de a incerca orice metoda de albire a dintilor pentru a te asigura ca nu exista probleme de sanatate orale care ar putea fi afectate.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *