Tunsori in functie de forma fetei

tunsori 2012
Tunsori in functie de forma fetei
4.5 (90%) 2 votes

De ce este important sa detii o tunsoare adecvata formei fetei tale care sa ti se potriveasca? In primul rand pentru ca o tunsoare trebuie sa iti ascunda din defectele pe care le ai si nu sa le accentueze, iar daca tunosoarea nu este potrivita, acesta va fi efectul. Fata este cea mai expusa parte a corpului nostru, asadar analiza estetica de care va avea parte trebuie sa fie impecabila.

Tunsorile insa sunt foarte complexe. In primul rand exista tunsori caracteristice femeilor, caracteristice barbatilor si nu in ultimul rand copiilor. Nu este indicat ca femeie sa adopti o tunsoare de barbati. Este adevarat ca pot exista anumite influente masculine in tunsorile femeilor sau influente feminine in tunsorile barbatilor, dar fiecare gen este diferit si are nevoi separate pe care o tunsoare trebuie sa le satisfaca. Vom vorbi insa azi despre tunsorile potrivite femeilor.

Pe langa faptul ca mascheaza imperfectiunile fetei, ale cutiei craniene, ale urechilor si pune in valoare trasaturile frumoase ale figurii, o tunsoare reprezinta oglindirea personalitatii persoanei care o poarta.

Asa cum exista tipuri de silueta, exista si tipuri de fata si acestea nu sunt putine. Desi nici o fata nu este la fel cu alta, putem totusi sa ne incadram in 7 tipologii. Te vei incadra in cea in care ai cele mai multe trasaturi.

1.    Fata ovala: este considerata ca fiind forma de fata perfecta caruia orice fel sau tip de tunsoare I se potriveste. De altfel, orice stylist coafeaza parul in asa fel incat orice forma de fata ai avea, aceasta sa para ovala.

2.    Fata patrata: datorita faptului ca are deja linii destul de drepte, necesita o tunsoare care sa contina linii destul de rotunjite pentru a-i oferi suplete si feminitate. Asadar, tunsorile drepte sau liniile care sunt orizontale nu se potrivesc. Colturile fruntii trebuie acoperite, iar in partea superioara a capului trebuie conferit volum coafurii pentru alungirea fetei. Tunsoarea trebuie sa depaseasca maxilarul cu cel putin 10 centimetrii. Tunsoarea in scari este cea mai potrivita deoarece indulceste liniile dure ale fetei.

3.    Fata prea ovala (sau fata mult prea prelungita): are o barbie mult prelungita. Are nevoie de o tunsoare de lungime medie care sa ii confere volum pe partile laterale pentru a creea impresia ca este mai rotunda. Nu sunt recomandate tunsorile care sa depaseasca forma fetei mai mult de 2-3 centimetrii deoarece acestea alungesc fata si mai tare si tocmai aceasta imperfectiune dorim sa o mascam.

4.    Fata in forma de para: datorita faptului ca are maxilarele foarte late si fruntea destul de ingusta, trebuie sa opteze pentru o tunsoare care sa lase cat mai mult fruntea libera si sa confere volum in crestet si la tample iar in zona de jos a fetei sa regasim foarte putin volum sau chiar deloc.

5.    Fata rotunda: se va alege o tunsoare care sa confere volum in zona crestetului care sa lungeasca fata pentru a conferi impresia unei fete ovale. Daca vrei neaparat un breton, acesta trebuie sa fie destul de aerisit sau decupat. Cararea intr-o parte reduce si ea rotunjimile fetei. Trebuie evitate coafurile care confera volum in zona urechilor, deoarece aceea este partea lata a capului si trebuie ascunsa.

6.    Fata inima sau romb: datorita faptului ca partea superioara a capului este mai mare in acest caz decat partea inferioara, este necesara o tunsoare care sa acorde volum in partea inferioara pentru a echilibra balanta intre cele doua parti. Nu necesita volum in partea superioara.

7.    Fata hexagonala: fruntea si pometii sunt principalele defecte care trebuie acoperite, conferind volum in partea maxilarelor.

Orice tip de fata ai avea, daca urmezi instructiunile stilistilor nu ai cum sa dai gres in alegerea tunsorii potrivite.

 

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *